Ugrás a fő tartalomra

Mérnök-közgazdász

Nálunk megkapod a hiányzó pluszt.

A kimondottan az iparvállalati környezetre szabott képzés olyan programot ajánlj bármely ipari vállalatból érkező, mérnök egyetemi diplomával rendelkező középvezetők részére, akik vezetővé szeretnének válni szakterületükön, vagy már meglévő vezetői pozíciójuk szakmai kompetenciáit szeretnék továbbfejleszteni. A képzés jól alkalmazkodik a gazdasági szféra igényeihez, reagál a munkaerőpiac gyors változásaira.

Kiknek a jelentkezését várjuk?​

A szakot azoknak ajánljuk, akik mérnök egyetemi végzettségük mellé gazdasági ismereteket szeretnének szerezni. A képzés során széles szakmai alapozást biztosító oktatás zajlik a közgazdaságtudományok minden területén, majd az üzleti, és a menedzsment tudományokban képezzük hallgatóinkat. A képzés gyakorlatorientált.

Ha általános kérdése van szakirányú továbbképzéseinkkel kapcsolatban keressen minket a jelentkezes.part.time@uni-corvinus.hu e-mail címen!

Jelentkezz 2024 május 14-ig early bird kedvezménnyel!

nap
óra
perc
másodperc

Képzés információk

Szakfelelős oktató: Fazakas Gergely

Képzési idő félévekben: 4 félév

Képzés nyelve: Magyar

Telephely: Budapest

Tagozat: Levelező

Oktatás napjai: Szorgalmi időszakban minden második pénteken 12:00-20:30 és szombaton 8:30-17:00

Finanszírozás: Önköltséges (a felvételi eljárás díja: 9 000 Ft)

Early bird jelentkezés esetén

450 000 Ft / félév

Határidő: 2024. 05. 14.

Normál jelentkezés
esetén

500 000 Ft / félév  

Határidő: 2024. 08. 31.

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése: Mérnök-közgazdász

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Felvételi követelmények

Műszaki, agrár vagy természettudományi képzési területek valamelyikén mesterképzésben (vagy a korábbi képzési rendszerben egyetemi szintű képzésben) szerzett oklevél.

 

Elérhetőség:

jelentkezes.part.time@uni-corvinus.hu

 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok

• felsőfokú végzettséget igazoló oklevél magyar és (ha van) angol nyelvű oldala

• szakmai önéletrajz

• motivációs levél

Szakfelelősi köszöntő​

Jó pap – mérnök, orvos, jogász, gyógyszerész – holtig tanul, mondja a mondás. A jó szakembereknek nemcsak a szűk szakterületükhöz kell, hogy értsenek, de a határterületeken is el kell, hogy igazodjanak. A Corvinus Egyetem, mint Magyarország vezető közgazdasági egyeteme a gazdasági világban való eligazodáshoz nyújt fogódzót.

Önöktől, mint más tudományterületről érkező másoddiplomásoktól, nem egyenletek, modellek bebiflázását várjuk el. Azt reméljük, hogy a gyakorlatorientált képzésünkkel sikerül egy másfajta gondolkodásmódot, világképet közvetítetünk Önök felé. Bemutatni azt, hogy gondolkodik egy vállalat működéséről, a nyereségről és cash flowról vagy az értékképző tényezőkről egy gazdasági szakember. Oktatóink mind a gazdasági szférában is tevékenykednek, nemcsak tankönyvekből szerezték tudásukat. Nem gondoljuk, hogy Önök fogják a Siemens vagy a Pfizer pénzügyi terveit összeállítani, de azt igen, hogy átlássák egy kisvállalkozás gazdasági lehetőségeit és problémáit, vagy hogy megértsék, hogy egy nagyobb vállalatnál miről beszél a pénzügyes vagy a számviteles.

Ha belépnek hozzánk, egy új területre érkeznek, tele új ismerettel és kihívással. Minden tiszteletem az Önöké, hogy kipróbálják magukat egy új területen.

Budapesti Corvinus Egyetem

Fazekas Gergely

szakfelelős

egyetemi docens

A szak tanterve

A diploma elvégzése után

Végzett hallgatóink átlátják egy kisvállalkozás gazdasági lehetőségeit, problémáit és megértik egy nagyobb vállalatnál miről beszél a pénzügyes vagy a számviteles. A fő tevékenységi területeiket még jobban el fogják tudni látni, ha gazdasági szakemberek szemével is látják a világot, ha az ő fejükkel is képesek gondolkodni. És persze minden szakmai területen van gazdasági pozíció is – gyógyszergyárak, patikák vezetőinél, mérnöki pályázatok résztvevőinél, iparvállalatok vagy kórházi vezetőknél vagy éppen gazdasági jogi problémák szakértőinél mind elvárás a közgazdasági végzettség.

vár a corvinus

Tudj meg mindent a felvételiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 05:46:35