Ugrás a fő tartalomra

Kutatási és innovációs menedzser/szakközgazdász​

Képzésünk várhatóan 2024 tavaszán indul. 

Legyél te az innováció motorja!

Programunk célja, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik rendelkeznek a kutatásfejlesztési és innovációs projektek menedzseléséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel és készségekkel, valamint képesek a kutatási és innovációs területen működő szervezetek fejlesztési projektjeinek magas színvonalú tervezésére, előkészítésére, megvalósítására.

Szakfelelős oktató: Hoffer Ilona

Ügyintéző telefonszám: +36 30 812 7085 (munkaidőben hívható)

Képzési idő félévekben: 2 félév

Képzés nyelve: Magyar

Telephely: Budapest

Tagozat: Levelező

Oktatás napjai: Péntek: 11.40 – 20.40 és Szombat: 8.00 – 17.00 kéthetente

Finanszírozás: önköltséges, (A felvételi eljárás díja: 9.000 Ft)

  • Early bird: 485.000 Ft/félév (december 20-ig)
  • 540.000 Ft/félév

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése:

  • Kutatási és innovációs menedzser
  • Kutatási és innovációs szakközgazdász

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2024. január 22!

nap
óra
perc
másodperc
Nap
Óra
Perc
Másodperc

Tudj meg mindent a felvételiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Még ennyi napig jelentkezhet early bird kedvezménnyel:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Kiknek a jelentkezését várjuk?

A szakot az államigazgatásban, felsőoktatási intézményeknél kutatás-fejlesztési és innovációs projektek menedzselésével foglalkozó munkatársaknak, valamint a kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységeket folytató vállalatok, technológiai transzferrel foglalkozó cégek, kutatóközpontok, akcelerátor és mentor központok dolgozóinak ajánljuk. 

A reflexió fontosságát vihetik magukkal kutatás és innováció menedzser hallgatóink

Mit jelent a felelősségteljes innováció, milyen szempontok mentén érdemes reflektálnunk a munkánkra? Dr. Matolay Réka egyetemi docenssel, a Corvinus Science Shop vezetőjével, a Kutatási és innovációs menedzser szakirányú továbbképzés oktatójával beszélgettünk.

Válsághelyzetben felértékelődik az innovációs terület

Innovációs tevékenységgel versenyképesebb lehet egy vállalat és egy ország is. Hogyan képezhetünk olyan szakembereket, akik válsághelyzetben is át tudják ültetni a gyakorlatba az innovációs látásmódot? Dr. Deutsch Nikolett habilitált egyetemi docenssel, a Vállalkozás és Innováció Intézet vezetőjével, a Kutatási és innovációs menedzser szakirányú továbbképzés oktatójával beszélgettünk.

Felvételi követelmények:

Kutatási és innovációs menedzser szakon: bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél. 
 

Kutatási és innovációs szakközgazdász szakon: gazdaságtudományok képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél és közgazdász szakképzettség. 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

felsőfokú végzettséget igazoló oklevél magyar és (ha van) angol nyelvű oldala

• szakmai önéletrajz 

• motivációs levél 
 

Szakfelelősi köszöntő

Képzésünk a hazai és nemzetközi viszonylatban is egyedi képzés. Partnereink (NKFIH, SZTNH) szerint a végzettség magas piaci értékkel bír. Ezt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal úgy erősíti meg, hogy a kiemelkedő teljesítményű hallgatóinkat ajánlólevélben részesíti.

 

Partnereink szakértő oktatóival közösen olyan képzést valósítunk meg, melynek célja a kutatásfejlesztési és innovációs területek és projektek menedzseléséhez szükséges elméleti és gyakorlati komplex ismeretek átadása és készségek fejlesztése, melyek magukban foglalják az intézményi és a vállalati környezet metszéspontjában szükséges átfogó és interdiszciplináris területeket, nagy hangsúlyt fektetve a nemzetközi környezetben, az intézményközi hálózatokban való sikeres működéshez szükséges képességek megszerzésére.

Budapesti Corvinus Egyetem

Hoffer Ilona
szakfelelős

A szak tanterve

A diploma elvégzése után

A hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt egyedi képzésünk eredménye a hallgatók számára a kutatás-fejlesztési és innovációs területen a szakmai, vezetői és menedzsment képességek, készségek, attitűdök fejlesztése által válik hasznosíthatóvá, a képzési területen szerzett komplex és integratív ismereteken, gyakorlati tapasztalatokon keresztül. 

A diploma megszerzését követően hallgatóink az innovációs ökoszisztéma különböző szervezeteiben szakértőként, vezető szakemberként tudják hasznosítani a képzésen megszerzett ismereteket.   

vár a corvinus

Tudj meg mindent a felvételiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.18. - 15:13:07