Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Kutatási és innovációs menedzser/szakközgazdász​

Legyél te az innováció motorja!

A program célja olyan szakemberek képzése, akik rendelkeznek a kutatásfejlesztési és innovációs projektek menedzseléséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretekkel és készségekkel, képesek a kutatási és innovációs területen működő szervezetek fejlesztési projektjeinek magas színvonalú tervezésére, előkészítésére, megvalósítására, valamint az eredmények fenntartásához szükséges tevékenységek ellátására, képesek tudományos kutatómunkára és felkészültek a doktori képzésben való részvételre. 
 
A képzés célul tűzi ki továbbá, hogy az intézményi és a vállalati környezet metszéspontjában megvalósuló kutatásfejlesztési és innovációs projektek menedzseléséhez szükséges átfogó és interdiszciplináris (szakpolitikai, jogi, intézményi, innováció- és projektmenedzsment) elméleti és módszertani ismereteket nyújtson, nagy hangsúly fektetve a nemzetközi környezetben, az intézményközi hálózatokban való sikeres működéshez szükséges képességek megszerzésére. 

Szakfelelős oktató: Hoffer Ilona

Ügyintéző telefonszám: +36 30 812 7085 (munkaidőben hívható)

Képzési idő félévekben: 2 félév

Képzés nyelve: Magyar

Telephely: Budapest

Tagozat: Levelező

Oktatás napjai: Péntek: 11.40 – 20.40 és Szombat: 8.00 – 17.00 kéthetente

Finanszírozás: önköltséges, (A felvételi eljárás díja: 9.000 Ft)

  • Early bird 2023. július 15-ig: 485.000 Ft/félév
  • 2023. július 15. után: 540.000 Ft/félév

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése:

  • Kutatási és innovációs menedzser
  • Kutatási és innovációs szakközgazdász
Nap
Óra
Perc
Másodperc

Tudj meg mindent a felvételiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Még ennyi napig jelentkezhet early bird kedvezménnyel:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Kiknek a jelentkezését várjuk?

A szakot az államigazgatásban, felsőoktatási intézményeknél kutatás-fejlesztési és innovációs projektek menedzselésével foglalkozó munkatársaknak, valamint a kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységeket folytató vállalatok, technológiai transzferrel foglalkozó cégek, kutatóközpontok, akcelerátor és mentor központok dolgozóinak ajánljuk. 

A reflexió fontosságát vihetik magukkal kutatás és innováció menedzser hallgatóink

Mit jelent a felelősségteljes innováció, milyen szempontok mentén érdemes reflektálnunk a munkánkra? Dr. Matolay Réka egyetemi docenssel, a Corvinus Science Shop vezetőjével, a Kutatási és innovációs menedzser szakirányú továbbképzés oktatójával beszélgettünk.

Felvételi követelmények:

Kutatási és innovációs menedzser szakon: bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél. 
 

Kutatási és innovációs szakközgazdász szakon: gazdaságtudományok képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél és közgazdász szakképzettség. 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

felsőfokú végzettséget igazoló oklevél magyar és (ha van) angol nyelvű oldala

• szakmai önéletrajz 

• motivációs levél 
 

Szakfelelősi köszöntő

A Kutatási és Innovációd menedzser/szakközgazdász képzésünk a hazai és nemzetközi viszonylatban is egyedi képzés. Partnereink (NKFIH, SZTNH) szerint a végzettség magas piaci értékkel bír. Ezt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) úgy erősíti meg, hogy a kiemelkedő teljesítményű hallgatóinkat ajánlólevélben részesíti. 

Partnereink szakértő oktatóival közösen olyan képzést valósítunk meg, melynek célja a kutatásfejlesztési és innovációs területek és projektek menedzseléséhez szükséges elméleti és gyakorlati komplex ismeretek átadása és készségek fejlesztése, melyek magukban foglalják az intézményi és a vállalati környezet metszéspontjában szükséges átfogó és interdiszciplináris (szakpolitikai, jogi, intézményi, innováció- és projektmenedzsment) területeket, nagy hangsúlyt fektetve a nemzetközi környezetben, az intézményközi hálózatokban való sikeres működéshez szükséges képességek megszerzésére. 

Budapesti Corvinus Egyetem

Hoffer Ilona
szakfelelős

A szak tanterve

A diploma elvégzése után

A hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt egyedi képzésünk eredménye a hallgatók számára a kutatás-fejlesztési és innovációs területen a szakmai, vezetői és menedzsment képességek, készségek, attitűdök fejlesztése által válik hasznosíthatóvá, a képzési területen szerzett komplex és integratív ismereteken, gyakorlati tapasztalatokon keresztül. 

A diploma megszerzését követően hallgatóink az innovációs ökoszisztéma különböző szervezeteiben szakértőként, vezető szakemberként tudják hasznosítani a képzésen megszerzett ismereteket.   

vár a corvinus

Tudj meg mindent a felvételiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.09.24. - 11:18:49