Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Jelentős eredmények születtek 2021-ben az első modellváltó egyetemen, a Corvinuson

Budapest, 2022. február 15.

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

  • Az alapítványi működés előnyeit a felvételizők is visszaigazolták: 2020-hoz képest 30%-kal emelkedett 2021-ben a Corvinus valamely alapszakját első helyen választó jelentkezők aránya. 
  • Megújult az Egyetem képzési portfóliójának nagy része, nőtt az angol nyelvű szakok száma. 
  • 2021-re összesen 38%-os átlagos összjövedelem-emelkedésben részesültek az Egyetem munkatársai a modellváltást megelőző időszakhoz képest, a béremelés pedig 2022-ben is folytatódik.  

Az országban elsőként modellt váltott Budapesti Corvinus Egyetemen gyűlt össze idáig a legtöbb tapasztalat az alapítványi működésről. Több mint két évvel a modellváltás után már az új struktúra eredményei is szépen látszanak.  

“Soha korábban nem voltak olyan magas alapszakos felvételi pontszámok a Corvinuson, mint a tavaly júliusi ponthatárhúzáskor. Ráadásul a legkiemelkedőbb középiskolások választottak minket, nem véletlenül. Jelenleg egy teljes karrierút alatt 110 millióval több összkeresetre számíthat egy gazdasági szakon végzett corvinusos hallgató, mint az azonos szakon végzettek országos átlaga.” – mondja Anthony Radev, a Corvinus elnöke. Hozzátette, azt szeretnék, hogy ha a Corvinus-ra felvett kiemelkedő képességű hallgatók egyetemi éveik alatt kizárólag a tanulmányaikra koncentrálhatnának. Éppen ezért az Egyetemet fenntartó alapítvány Kuratóriuma a régi, állami fenntartású rendszerhez képest több mint kétszeresére emelte a tanulmányi ösztöndíj legmagasabb elérhető havi összegét, amely 70 ezer forint.  

A modellváltás után a Corvinus rögtön elkezdte képzési portfóliójának megújítását.  

2021 őszén már mérhető hallgatói elégedettség mellett indultak el az Egyetem megújult üzleti alap- és mesterszakjai. 

Tavaly év elején Magyarországon elsőként vezette be a Corvinus az akadémiai életpályamodellt, amelynek elsődleges célja, hogy az egyetem tanárai arra a területre fókuszálhassanak, ahol a legjobb teljesítményt tudják nyújtani: az oktatásra vagy a kutatásra. 

“Az akadémiai életpályamodell bevezetése új kutatási energiákat is felszabadított az egyetemen. A modellváltás óta ugrásszerűen nőtt a nemzetközi publikációk száma: a Corvinus kutatói több mint megháromszorozták a legmagasabb szintű, Q1 besorolású folyóiratcikkek számát.” – mondja Takáts Előd, a Corvinus rektora.  

Az új életpályamodell bevezetésével párhuzamosan 2021-re összesen 38%-os átlagos összjövedelem-emelkedésben részesültek az Egyetem munkatársai 2019-hez képest. A jövedelememelkedés 2022-ben is folytatódni fog.  

A tavalyi évben tovább haladt a Corvinus hallgatói szolgáltatásainak fejlesztése. Jelenleg több, mint 10000 hallgató használja a saját fejlesztésű MyCorvinus mobilos applikációt, amelyet 2021-ben Minőségi Díjjal is elismertek az Év Honlapja pályázaton. Az Egyetem megújult arculata pedig elnyerte az ITM Magyar Formatervezési Díjat és a Kreatív RGB Design Award Red-díját is. Az átfogó digitalizációs törekvések és a korábbi bürokratikus, papíralapú folyamatok elhagyása a megújult Corvinus egész működését áthatja: jelenleg már az Egyetem belső szolgáltatásainak 95%-a intézhető papírmentesen. 

A tavalyi év jelentős eredménye volt a Ménesi Campus tervezése és felújítási munkálatainak elindulása. Egy magas technikai felszereltségű, innovatív oktatási- és kutatóközpont jön majd létre, benne prémium minőségű vendégoktatói apartmanokkal, közösségi- és sportfunkciókkal. A felújítási munkálatok befejezése 2023 őszére várható.  

A Budapesti Corvinus Egyetemről 

A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország vezető egyeteme az üzleti, menedzsment, közgazdasági és társadalomtudományi képzések területén. A 2019. július 1-től alapítványi fenntartásba került megújuló Corvinus középtávú célkitűzése, hogy Közép-Európában a legjobb felsőoktatási intézmények közé kerüljön. A Corvinus Egyetem budapesti és székesfehérvári kampuszán jelenleg csaknem 12 000 hallgató tanul, közel 15 százalékuk külföldi. Az intézmény világszerte közel 300 partneregyetemmel ápol szoros kapcsolatot. A Corvinus rendszeresen ér el előkelő helyezést a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban, a régió első helyezettje lett az Eduniversal 2019-es kelet-európai üzleti képzési rangsorában, Vezetés és szervezés mesterképzésével pedig 2021-ben 12. alkalommal került be a Financial Times Masters in Management rangsorába, Európa 100 legjobb üzleti iskolája közé.  

További információ: 

Szandtner Veronika
Senior PR szakértő 
+36 30  484 3209 
veronika.szandtner@uni-corvinus.hu 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 16:30:05