Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Jelentkezz a HSUP startup kurzusra és nyerj egy féléven keresztül értékes ösztöndíjat!

A Hungarian Startup University Program (HSUP) az ország első felsőoktatási szintű startup kurzusa, amely a 2021/2022-es tanévben már hallgatóink számára is elérhető e-learning formában.

A HSUP célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével, mindezt egy új, közös oktatási platform és a hallgatók anyagi támogatásán keresztül.

A Program egy két féléves e-learning tárgy, amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül fókuszba, míg a második félévben a vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatják el a hallgatók. A kurzus tananyaga összesen 7+5 modulból áll, amelyek mindegyike végén a hallgatóknak egy modulzáró tesztet kell kitölteniük. A kurzusra való jelentkezéshez nem szükséges már előre egy ötlettel rendelkezned, hiszen akár egy csapathoz is csatlakozhatsz a későbbiekben vagy egy vállalati partner által beküldött kihívásra is jelentkezhetsz.

Dr. Bagó Péter az Informatikai Intézet egyetemi adjunktusa és a kurzus tárgyfelelőse elmondta, hogy

„a program során az ötlet és a leendő startup mellé azt a közösséget is meg lehet szerezni, amely a későbbiekben sokat tud segíteni az ötlet megvalósításában. A HSUP program független az egyetemektől, mégis, Corvinusosnak jó lenni, a hallgatóknak érdemes itt kezdeniük startup karrierjüket.”

Dr. habil Pintér Éva tárgyfelelős hozzátette

„a HSUP lehetőséget teremt a hallgatói kreativitás megélésére, a vállalkozói lét és ökoszisztéma megismerésére. Ebben a programban a hallgatók biztosan nem unatkoznak, hiszen nemcsak az ötletek megvalósításában rejlő kihívásokat tapasztalhatják meg, de a saját jövőjüket, kapcsolatrendszerüket is megalapozhatják, bővíthetik. Az Egyetem pedig élő táptalaja, összekötő eleme lehet a társadalmi, gazdasági hatású innovációnak és a dinamikusan változó piaci igényeknek.”

Tudj meg többet a programról az NKFIH által készített HSUP imázsfilmből itt vagy a részletes felhívásból ezen a linken!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 02:25:36