Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Járványhelyzettel kapcsolatos tájékoztatás

Aktuális információk a koronavírus helyzetről


A romló járványhelyzet miatt hétfőtől szigorú korlátozások lépnek életbe. Többek között egy hónapra bezárnak az óvodák, általános iskolák is, emiatt sok kollégára több kötelezettség hárul otthon.

Covid

 
A járványhelyzet miatt szükséges egyetemi intézkedésekről szóló, tavaly novemberben kihirdetett Elnöki Testületi rendelkezés (58/2020 XI.13. Számú Elnöki Testületi rendelkezés a SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány terjedésével kapcsolatos kockázatok csökkentésére irányuló intézkedésekről) továbbra is érvényben van, amelyet ezen a linken tudnak visszakeresni.

 
Az otthoni munkavégzés lehetőségéről minden szervezeti egység esetében a közvetlen munkáltatói jogkör gyakorlója hoz döntést és tájékoztatja a kollégákat. Azon szervezeti egységek esetében, ahol nem megoldható az otthoni munkavégzés, az Egyetem vezetése törekszik a kollégák biztonságos térbeli szeparációjára. Ennek érdekében az egyetemen rendelkezésre álló tárgyalói kapacitások is igénybe vehetőek, illetve ha ideiglenes irodára lenne szükség a biztonságos elkülönüléshez, akkor az Infrastrukturális Szolgáltatások kisebb tantermek megnyitásával segíti a továbbra is bejáró szervezeti egységek kollégáit.
 
A járványhelyzet miatt lelkileg megterhelő egy év áll mögöttünk. Az elkövetkező hetekben ismét nehéz időszak elé nézünk, ezért fontos, hogy figyeljünk egymásra, távolról is támogassuk egymást, amíg ismét lehetővé válnak a személyes találkozások. Aki úgy érzi, hogy lelki támogatásra van szüksége ebben az időszakban, forduljon bátran a Tanárképző és Digitális Tanulás Központ két tanácsadó szakpszichológusához, akik online konzultációs alkalmakat biztosítanak a kollégáknak (Budapesti Corvinus Egyetem – Pszichológiai és mentálhigiénés tanácsadás oktatóknak és dolgozóknak (uni-corvinus.hu) 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 01:40:51