Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

2024-03-01 09:24:00

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

Budapesti Corvinus Egyetem

A világ legjobb tíz egyeteme közül kettő csapatát is megelőzte a Budapesti Corvinus Egyetem csapata a Marshall nemzetközi esetmegoldó versenyen: a Szingapúri Nemzeti Egyetem, amely a QS egyetemi világrangsor 8. helyezettje, valamint a 10. kaliforniai Berkeley Egyetem csapatait.  

 

A Corvinust Kálmán Anna, Kopka Noémi, Pongrácz Alexandra és Gáspár Tamás, valamint felkészítő tanáruk, Stocker Miklós képviselte. A versenyben többféle formátumban is helyt kellett állni, volt, hogy 5 óra, volt, hogy 24 óra alatt kellett megoldást kidolgozni egy-egy komplex üzleti problémára. A rövid eset fókuszában az állt, hogy milyen piacon milyen stratégiával biztosítható egy digitális transzformációval foglalkozó tanácsadó cég radikális növekedése. A hosszú esetnél egy futballklub rajongóit kellett több digitális interakcióra ösztönözni és a klub márkáját nemzetközi hírűvé tenni. A corvinusosok megoldásai saját divíziójukban mindkét esetnél első helyet értek.  

„Nagy hasznát vettük a versenyen, hogy a Corvinuson átgondolt rendszerben oktatott, sokféle esettanulmánnyal találkozunk. A tanácsadó céges esetre csapatunk például egy ázsiai piacra tervezett ügyfélakvizíciós stratégiát dolgozott ki feldolgozóipari és kiskereskedelmi fókusszal, a külső környezet elemzése alapján” – mondta Kálmán Anna, a csapat egyik tagja.  

„Rendkívül örültem annak a visszajelzésnek a döntő után, hogy mind a pontosság, mind az elmélyültség és a megvalósíthatóság értékelési szempontjaiból a mi csapatunk megoldását tanítani fogja az Indiana Egyetemen működő Kelley Üzleti Iskola felkészítő tanára. Ez is mutatja, hogy Magyarországon világszínvonalú tudást kaphatnak az üzleti képzés iránt érdeklődő hallgatók” – osztotta meg élményét Stocker Miklós, a Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézetének vezetője, aki az egyetemen az üzleti esetversenyzésre felkészítő Case Tracket is irányítja.   

A többkörös hallgatói versenyben a Corvinus csapata az ötös döntőbe egyedüliként százszázalékos teljesítménnyel jutott be, és végül az előkelő harmadik helyen végzett az Atlantai Emory Egyetem és a Hongkongi Tudományos és Technológiai Egyetem csapatai mögött. A magyarok a döntőben legyőzték a Rotterdam School of Management és a Hong Kongi Egyetem Üzleti Iskolájának versenyzőit is. A döntő formátuma különleges volt, hiszen a megszokott prezentáció és kérdés-válasz helyett egy olyan félórás prezentációt kellett tartani, amelyben 5 perc után a zsűrinek bármikor lehetősége volt megállítani a csapatot és kérdést feltennie a megoldással kapcsolatban, amivel természetesen számtalanszor éltek is. A döntő prezentációi a szervezők Facebook-oldalán visszanézhetőek, a corvinusosoké 2:44-től kezdődik. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 14:53:49