Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megjelent a Vezetéstudomány legújabb, 2023 februári száma 

2023-02-27 14:20:19

A havonta megjelenő Vezetéstudomány szakfolyóirat a gazdálkodástudomány és a vezetéselmélet meghatározó, több mint 50 éves múltra visszatekintő tudományos lapja.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A folyóiratban megjelenő cikkek a szervezetek működésének számos aspektusát vizsgálják: a struktúra, a folyamatok és a teljesítmény vonatkozásai mellett egyforma figyelmet szentelve a kulturális, magatartási és technológiai kérdéseknek. A Vezetéstudomány fontos értéknek tartja multidiszciplináris hátterét, a gazdálkodástudomány nézőpontja mellett épít a szociológia, a pszichológia, a közgazdaságtan, a politikatudomány és a kommunikációelmélet eredményeire is. 

A legfrissebb LIV. évfolyam 2. szám tartalma:  

– Krenyácz Éva 

A szerző jelen kutatásában a kórházi controlleri funkciót mutatja be, kitérve a feladatokra és elvárásokra, illetve arra, hogy léteznek-e hazánkban a nemzetközi szakirodalomban megismert hibrid controllerek. 

– Győri Zsuzsanna – Juhász Tímea – Szegedi Krisztina 

A kutatásból átfogó képet kapunk a családbarát foglalkoztatási szemlélet vizsgálatáról a magyar felsőoktatás területén. 

– Pogácsás Péter – Szepesi Balázs  

A szerzők kutatásukban a koronavírus-járvány és a válság magyar kis- és középvállalkozásokra gyakorolt hatását vizsgálták, azok válságálló- és reagálóképessége, valamint alkalmazkodási stratégiái vonatkozásában. 

– Nemes Zsófia – Széchy Anna  

A cikk áttekintést ad többek között a karbonárazás elméletéről és gyakorlatáról, különböző alkalmazási területeiről, illetve az árak alakulásáról. 

– Kárpáti Zoltán – Drótos György  

A szerzők tanulmányából kiderül, hogy milyen erőforrás- és képességváltozásokon kell keresztül mennie egy közepes méretű családi vállalkozásnak a professzionalizálódás folyamata során. 

A folyóirat teljes tartalma elérhető online a Vezetéstudomány folyóirat honlapján. Weboldalunkon tájékozódni lehet a kéziratok beküldésével kapcsolatos információkról és a szerzői útmutatóról is – az empirikus kutatásokra épülő tanulmányokat és a szisztematikus, módszertanilag megalapozott elméleti áttekintéseket folyamatosan várjuk. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 01:40:12