Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Versenyképes gyarapodás együttműködéseken keresztül érhető el – a Rajk programsorozata 

2023-05-11 12:51:13

Budapestre látogat a nyílt innováció atyja, Henry Chesbrough, aki a Rajk Szakkollégium tavaszi programsorozatának vendége lesz.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Budapesti Corvinus Egyetem Rajk Szakkollégiuma immár évente három különböző díjjal jutalmazza a társadalomtudomány, közgazdaságtudomány és üzleti tudományok olyan nemzetközi viszonylatban kiemelkedő alakjait, akik a kollégisták szakmai fejlődésére nagy hatást gyakoroltak. 

Idén tavasszal három díjazott is ellátogat Budapestre, hogy megosszák munkásságuk legfőbb eredményeit a magyar akadémiai szférával, egyetemi polgársággal és egy exkluzív mesterkurzus részként a rajkos hallgatókkal. 

Május 17-én 18 órától rendezik meg a 2023-as tavaszi programsorozat első eseményét, a 2020-as Herbert Simon-díj átadóját. Henry Chesbrough “Open Innovation in the 21st century” címmel tart előadást a Közép-Európai Egyetem (CEU) Nádor utca 15. szám alatti épületében. További részletek a Facebook-eseményben találhatók. 

További események: 

  • 2023.06.20. 18:00 óra – Amy Edmondson 2021-es Herbert Simon díjátadó a Budapesti Corvinus Egyetemen 
  • 2023.06.21. 18:30 óra – Raj Chetty 2022-es John von Neumann díjátadó a Közép-európai Egyetemen 

A 2020-as Simon díjas, Henry Chesbrough, az “open innovation” elmélet megalkotója, a Berkeley Haas Garwood Center for Corporate Innovation szakmai igazgatója. Kutatási területe az innovációs stratégiák és a technológiai menedzsment, melynek alapjait számtalan borostyánligás egyetemen végzett oktatói munkával és tanulással fektette le. 

A 2021-es Simon díjas, Amy C. Edmondson jelenleg a Harvard Business School-on oktat, egyetemi tanulmányait a Harvardon végezte. A szervezeti magatartás központi szerepet foglal el munkásságában, publikációiban számos alkalommal kereste a szervezeti tanulás és a pszichológiai biztonság, teaming közötti kapcsolatot.  

A 2022-es Neumann-díjas, Raj Chetty amerikai közgazdász, aki az oktatás és az egyenlőtlenség területén végzett jelentős munkát. Kutatásai között szerepel a “Moving to Opportunity” projekt, amely a lakóhelyváltás hatását vizsgálja a családok és a gyermekek előrehaladására, valamint a generációk közötti mobilitás és az adórendszer kutatása is. Eredményeit számos díjjal elismerték, többek között 2013-ban megkapta a gyakran a Nobel-díjat megelőző John Bates Clark Medalt is. Egyetemi tanulmányait a Harvard Egyetemen végezte, ahol végzése óta oktat, emellett vezeti az Opportunity Insight kutatócsoportot is. 

A Herbert Simon-díjat 2004-ben alapította a Rajk Szakkollégium, melynek tagsága azon elméleti szakembereket ismeri el e díjjal, akiknek akadémiai munkássága kiemelkedően hozzájárult az üzleti problémák megoldásához. Tíz évvel korábban, 1994-ben pedig a John von Neumann-díjat alapították, mely kitüntetést olyan tudósok kapják, akik kiemelkedően hozzájárultak a közgazdaságtan és a kapcsolódó társadalomtudományok fejlődéséhez. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 11:07:03