Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Vancouverben arattak győzelmet a Corvinus hallgatói

2024-03-01 12:45:00

Divíziógyőztesként zárta az első fordulót a Corvinus csapata a vancouveri üzleti-informatikai esettanulmányi versenyen.

Budapesti Corvinus Egyetem

Február 18-24. között zajlott a kanadai Vancouverben a Simon Fraser University által megrendezett CaseIT nemzetközi MIS esettanulmányi verseny. A meghívásos versenyben 15 csapat vett részt, a nemzetközi mezőnyben a Corvinus csapata a University of Manchesterrel és a Technological University of Dublinnal együtt képviselte az európai kontinenst. 

Egyetemünk csapatának tagjai, Bary Félix, Bodnár András, Mundweil Zsolt és Póta Gergely mindannyian a gazdálkodási és menedzsment alapszak hallgatói. A csapatot az Üzleti informatikai esettanulmányok tárgy keretében (és azon túl) Aranyossy Márta, Fehér Péter és Varga Krisztián készítette fel a versenyre.  

A szervezők az első két napon néhány könnyedebb programmal segítették elő a csapatok ismerkedését egymással és a versenynek otthont adó Vancouver városával, illetve az azt körülvevő csodálatos természeti környezettel. A verseny harmadik napján már a munkáé volt a főszerep: a csapatoknak 5 órája volt, hogy meggyőző megoldással álljanak elő az első esetre, amelynek fókuszában az egészségügyi mesterséges intelligencia alkalmazások álltak. A Corvinus csapata nagy sikerrel vette ezt az akadályt és az első helyet szerezte meg a divíziójában. 

A következő napon tovább emelkedett a tét, a 24 órás esetoldás következett. Az eset szponzora a Pacific Coastal Airline, egy British Columbia székhelyű regionális légitársaság volt. A csapatok feladata a növekvő vállalat belső IT rendszereinek újragondolása, a technológiai transzformáció megtervezése volt az integrációs lehetőségeket előtérbe helyezve. 

A második eset prezentációja során a Corvinust csak a Wilfrid Laurier University tudta megelőzni, így csapatunk a divízió második helyezettjeként a Wild Card fordulóban is bemutathatta megoldását. A verseny döntőjét végül az HEC Montreal csapata nyerte meg, a második helyet a University of Washington szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig az Ivey Business School csapata állhatott fel. 

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő oktatóknak az eredményhez! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 11:48:14