Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Változás a levelezésben: erősen korlátozza a Microsoft a külső levelezőrendszerekkel való elérés lehetőségét

2022-11-07 16:49:10

Nem lesz látható az egyetemi levelezés több külsős, így a Gmail-alkalmazásban sem, mert a Microsoft döntése miatt november 25-étől csak erős autentikációs biztonsági szinttel rendelkező alkalmazásokkal lehet majd elérni külsős levelezőrendszereket.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A Microsoft jelentős változásokat vezetett be a külső levelezőrendszerek és alkalmazások elérésében. Azok a kollégák és hallgatók, akik az egyetemi levelezőkliensen, vagyis az Outlookon kívül egyéb külső levelezőrendszert is használnak az egyetemi e-mail címükkel, az elmúlt időszakban levélküldési- és fogadási nehézségeket tapasztalhattak.

Ennek oka, hogy a Microsoft eltávolította az alapszintű hitelesítés használatának lehetőségét az Exchange Online for Exchange ActiveSync (EAS), POP, IMAP, Remote PowerShell, Exchange Web Services (EWS), Offline Address Book (OAB), az Outlook Windows és a Mac alkalmazásban. Az alapszintű hitelesítés megszüntetése megakadályozza az alkalmazásjelszavak használatát olyan alkalmazásoknál, amelyek nem támogatják a kétlépcsős azonosítást.

A Microsoft döntése a modern, kétlépcsős hitelesítésre alkalmas rendszerek (pl: Outlook, Mail App Windows 10,11) használata felé mozdítja el a felhasználóit, és mivel az Egyetem O365 platformot használ a levelezésre, így az egyetem polgárait is.

Aki például a Gmail-alkalmazás segítségével olvasta eddig az egyetemi levelezését is, november végétől már nem lesz erre lehetősége, mert az átirányítás a fentebb említett lehetőségek egyikével történt. A felsoroltak csak alapszintű hitelesítést (felhasználónév és jelszó kombinációt) használnak, nem rendelkeznek például további SMS-azonosítási lehetőséggel.

Kérjük a kollégákat és a hallgatókat, hogy egyetemi levelezésük elérése érdekében térjenek át az egyetem által támogatott Outlook használatára! Minden munkatárs és hallgató elérheti a levelezését böngészőn keresztül, megfelelő belépési procedúrával az ismert O365 felületen.

A Microsoft által nem támogatott rendszerek használata 2022. november 25. után megszűnik. Kérjük, eddig a határidőig tegyék meg a szükséges átállásokat a levelezőrendszerek tekintetében.

Corvinus Informatika

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 07:24:37