Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Vajon elveszi-e a ChatGPT a munkánkat?

2023-11-08 17:10:00

Vicsek Lilla online követhető ismeretterjesztő előadást tart az Magyar Tudományos Akadémia konferenciáján.

Budapesti Corvinus Egyetem

A kép Dall-e mesterséges intelligencia alapú képgenerátorral lett készítve, így a szerzői jog a készítőt, Vicsek Lillát illeti. 

Vicsek Lilla szociológus, a Corvinus Szociológia Tanszékének habilitált egyetemi docense ismeretterjesztő előadást tart november 10-én 14:45-től a Magyar Tudomány Ünnepe keretében a munka jövőjének témaköréről. Az előadás online követhető az MTA Youtube csatornáján:  

https://www.youtube.com/c/MTA1825  

Az előadás címe: Vajon elveszi-e a ChatGPT a munkánkat? – A mesterséges intelligencia és a munka jövője  

Az előadás tartalma: A média tele van jóslatokkal arról, hogy a ChatGPT és más mesterségesintelligencia-megoldások hogyan fogják befolyásolni a munka világát. Ebben az előadásban a kérdés mélyére hatolunk, és megkérdőjelezzük a mítoszokat. Megvizsgáljuk, hogyan érdemes ezekre az előrejelzésekre tekintenünk. Mik a jó és a rossz előrejelzések jellemzői a foglalkoztatás területén? Mi befolyásolja, hogy mi fog történni a jövőben egy adott technológiával? Melyek a legveszélyeztetettebb foglalkozások? Hogy alakulnak majd a társadalmi feszültségek? Az előadásban többek között a fenti kérdésekről lesz szó, valamint javaslatokat is megfogalmazunk, hogyan érdemes az egyéneknek reagálniuk a jelen helyzetre (beleértve, hogy milyen készségeket érdemes fejleszteniük). 

Az előadóról: Vicsek Lilla fő kutatási területe több évtizede a különféle technológiák társadalmi vonatkozásai. Jelenleg két OTKA kutatás vezetője, amelyek a mesterséges intelligencia társadalmi vetületeivel foglalkoznak, köztük a munkaerőpiacra vonatkozó víziók magyarázatával. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 15:07:38