Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Utazási Beszámoló az Európai Egyetemek Szövetsége által szervezett Tanulási és Oktatási Fórum 2022-es konferenciájáról

2022-03-03 11:17:43

Az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA) által szervezett Tanulási és Oktatási Fórum egy olyan évente megrendezett konferencia, ahol a Szövetségbe tartozó egyetemek oktatói, gyakorló pedagógusok jönnek össze megbeszélni a felsőoktatás legfrissebb eseményeit, eredményeit, kihívásait.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Stock teachers

Ebben az évben a fórumot február 18-19-én tartották „On site, online, on point?” címmel, ami az elmúlt két évben a COVID járvány árnyékában felgyorsult technikai és módszertani kihívásokat helyezte a középpontba. A konferenciának közel 260 regisztrált részvevője volt több tucat országból, akik 6 szekcióban vehettek részt előadásokon és találkozókon a 2 napos konferencia során. A konferenciát megelőző napon az EUA tagok különböző célzott, tematikus csoportokban rendezett vitákon vehettek részt. 

A Corvinus Informatikai Intézetének két munkatársa, Csáki Csaba és András Gábor docensek az általuk vezetett, öt nemzetközi partnerrel futó BIPER nevű Erasmus+ projekt eredményeit bemutató cikkel jelentkeztek a Fórumra. A beadott pályamunkát nemcsak elfogadták, de a “Designing fit-for-purpose curricula and assessment methods” című szekció központi előadásává választották. Minden szekcióban volt egy kiemelt cikk, melyet az előadás és a kérdések után rövidebb ’gyakorlati’ témák követtek. Egyetemünk két munkatársának előadása után élénk vita bontakozott ki a közel 80 jelenlévő részvételével.

Bár a konferencia hivatalos helyszíne Bilbao volt, egy hónappal az esemény előtt a szervezők az online forma mellett döntöttek. Magát a konferenciát így a Let’s Get Digital platformon bonyolították le, ahol a szekciótermeken túl a résztvevők különböző online megoldások segítségével ismerkedhettek egymással.

A két corvinusos kolléga részvételét egyrészt a Kutatási Bizottság, másrészt az Informatikai Intézet támogatta.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 09:10:34