Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Újabb corvinusos sikerek

2022-05-30 12:04:47

Corvinusos hallgatók nyerték el a „Best Interactive Dashboard” különdíjat a PRMIA Risk Managmenet Challenge globális döntőjében.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Tóbiás Patrícia Ivett, Simon Zalán Máté, Szabadfalvi Dániel és Sztáray Bence, Biztosítási és pénzügyi matematika, valamint Pénzügy mesterszakos hallgatóink nyerték meg a PRMIA Risk Management Challenge nemzetközi esettanulmány verseny londoni regionális fordulóját. Ezzel bejutottak a globális döntőbe, ahol elnyerték a „Best Interactive Dashboard” különdíjat. 

Az angol nyelven zajló versenyen a csapat az éghajlatváltozás jelzáloghitelekre gyakorolt hatásának, valamint az abból adódó banki kockázatoknak a témakörét dolgozta fel, és mindhárom fordulóban kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A versenyen világszerte 219 versenyző, 56 csapat vett részt, melyből a legjobb 12 csapat mérhette össze tudását a globális döntőben. 

Az előzetes fordulóban leadott vezetői összefoglalójukkal hallgatóink kvalifikálták magukat a regionális fordulóba. Ebben az évben a magyar régióból érkező csapatok a második fordulóban a londoni régió csapataival együtt versenyeztek, ahol szakmai zsűri előtt prezentálták megoldásukat. Hallgatóink a francia csapattal egyetemben megnyerték ezt a fordulót, ezáltal kvalifikálták magukat a nemzetközi döntőbe.  

A globális döntőben hallgatóink csapata a világ legjobb 12 csapatának egyikeként versenyzett a világ számos helyéről érkező versenytársaikkal: Egyesült Államok (New York, Boston), Kanada (Toronto, Montreal), Hong Kong, Franciaország (Lyon). Ebben a fordulóban a kibővített megoldásukat ismertették, emellett a verseny főtámogatója, a MathWorks által kitűzött feladat értelmében egy ingatlanportfólió kockázatait kellett vizsgálniuk, elemezniük és vizualizálniuk egy interaktív dashboard segítségével. 

Csapatunk remekül szerepelt a döntőben, pozitív visszajelzéseket kapott, s elnyerte a „Best Interactive Dashboard” különdíjat, valamint minden csapattag „PRMIA Sustaining” tagságot kapott. 

Köszönjük a csapat mentorának, Dr. Dömötör Barbarának a felkészítést! 

Itt és itt lehet bővebben olvasni a döntőbe jutott csapatokról és a díjazottakról. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 22:10:27