Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Új mérföldkő az épülő Ménesi Campus életében

2022-07-18 11:27:01

Megkapta az építési engedélyt az Egyetem Ménesi úton épülő új Campusa.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Ménesi campus építkezés

Az épületegyüttes a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány tulajdona, amelyet majd az Egyetem polgárai fognak használni, akik a felújítás befejezése után, várhatóan 2023 második felében vehetik birtokba az új oktatási és innovációs központot.  

A közösségi tervezés alapján készült Campuson nemcsak új típusú oktatási kollaborációs és projektterek, hanem kollégium, professzori apartmanok, közösségi és reprezentációs, illetve sportolásra és rekreációra is alkalmas terek kapnak helyet. Az új Campus körüli parkkal pedig végre zöld környezettel is gazdagodik a Corvinus. 

A látványos bontás után az építési munkálatok is követhetőek a pesti oldalról, hiszen az épület váza egyedülállóan kiemelkedik a Gellért-hegy oldalából, hamarosan pedig megkapja új ruháját. 

A belsőépítészek hosszú tervezési folyamat során készítették el az épület sokszínűségéhez és funkciók gazdagságához illő terveket, melyeket hamarosan nyilvánosan is megoszthatunk. A munkálatok alatt a hallgatók bevonására is lehetőség nyílt, például a kollégiumi torony közösségi tereinek falfelületeit borító dekoráció megálmodásával.  

A tervezési folyamattal párhuzamosan folyik a Campusra tervezett új szakmai tartalmak fejlesztése is, innovációs munkacsoportok munkájának eredményeképpen. Az interdiszciplináris tartalomfejlesztés középpontjában az adattudomány, a fenntarthatóság, a design és a történetmesélés áll. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 00:31:59