Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Új kutatási ötleteket is kaptak az előadók a Kutatók corvinusos éjszakáján 

2022-10-07 11:22:25

Csaknem négyszáz résztvevő látogatta meg a Corvinus egyetem harmincöt, változatos programját a szeptember 30-ai Kutatók éjszakáján, ez a duplája a tavalyinak. Az előadói visszajelzések pozitívak: a legtöbben jó szívvel ajánlanák kutatótársaiknak a részvételt, mert nemcsak remek közösségi tapasztalatot, de inspiráló szakmai élményt is jelentett számukra.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A kutatói karrierút népszerűsítését szolgáló 2005-ben indult uniós kezdeményezéshez évről évre csatlakozik az egyetem. Idén Magyarországon 146 szervező 200 helyszínen kínált 2500-féle részvételi lehetőséget. Itt a Corvinuson a tavalyi létszám dupláját, csaknem négyszáz érdeklődőt láttunk vendégül 35 programon, nemcsak magyar, de angol nyelvű előadásokon, interaktív workshopokon is. A kreatívan interpretált klasszikus kutatói témák mellett campus túrán is részt lehetett venni az ÖCSI szervezésében, a C épület 7. emeleti exkluzív panorámája szintén sok vendéget vonzott. 

Nemcsak a látogatók profitáltak a rendezvényből. Az előadóktól érkező első visszajelzések arról tanúskodnak, hogy saját maguk számára is sok hasznos hozadéka volt annak, hogy elvállalták a részvételt a programban. 21-ből 21-en ajánlják kollégáinak saját tapasztalatuk alapján, hogy jövőre előadónak jelentkezzenek: „fantasztikus élmény”, „jó tapasztalat”, „Igen, abszolút, a rendezvény jó módja a tudománynépszerűsítésnek!”. Néhány további előadói reakció: 

  • „A kapott kérdések új kutatás ötletét adhatják.”  
  • „Jó lehetőség, hogy kreatívan álljunk hozzá témákhoz” 
  • „Jó élmény az előadóknak és izgalmas gyakorlat is, hogy prezentáljon minél közérthetőbb módon saját kutatásáról.” 
  • Ha a résztvevőket be tudjuk vonni az előadásba, hasznos visszajelzéseket, sőt insightot is lehet kapni.” 
  • Nagy élmény volt külső emberekkel is gondolatokat cserélni.” 

Köszönjük előadóinknak, hogy idejüket, tudásukat, energiájukat áldozták a Kutatók éjszakájára, és ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy a nagyközönség első kézből megismerhesse a corvinusos kutatások eredményeit. Bízunk benne, hogy jövőre még több kutatónk, oktatónk, doktoranduszunk vállalkozik a részvételre. Reméljük, hogy a Kutatók éjszakáját már megtapasztalt kollégák az eddigi élmények hatására térnek vissza, azok közül pedig, akik még nem próbálták ki magukat ebben a közegben, minél többen kedvet kapnak jövőre csatlakozni a kezdeményezéshez. Találkozunk jövőre is! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 00:23:05