Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Turizmus és mobilitás könyvbemutató a Corvinuson 

2022-07-11 09:06:01

2022. június 21-én a Corvinus Mobilitás és Turizmus Központ könyvbemutató eseményt tartott, melynek keretében a Turizmus és mobilitás könyvsorozat három új kötetét mutatták be a kiadvány szerkesztői.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A könyvsorozat célja, hogy korszerű ismereteket közvetítsen a turizmus alap- és mesterképzés, valamint a posztgraduális képzés hallgatói számára. Az elméleti tudás mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a hazai és nemzetközi jó gyakorlatok, így a sorozat köteteit haszonnal forgatják a turizmus területén dolgozó, ismereteiket felfrissíteni vágyó szakemberek is. 

Az immár 24 kötetből álló könyvsorozat szerkesztője Dr. Jászberényi Melinda, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézet egyetemi docense. Az eseményen az alábbi három magyar nyelvű, a Corvinuson oktató-kutató kollégái, valamint külső szakértők közreműködésével készült kiadványt mutatták be: 

  • Máhr Tivadar – Keller Krisztina – Birkner Zoltán: Innováció a turizmusban 
  • Ásványi Katalin (szerk): Fenntarthatóság a turizmusban 
  • Kökény László – Miskolczi Márk (szerk): Smart turizmus 

A könyvbemutatót Dr. Fehér Péter, a Corvinus szakirányú továbbképzések és executive programok dékánja nyitotta meg, aki hangsúlyozta az új kötetek szükségességét, melyek a turizmus szektor innovációs lehetőségeit ismertetik, és a szektor aktuális kihívásaira adnak választ. A megnyitót követően Dr. Jászberényi Melinda központvezető és sorozatszerkesztő mutatta be a korábbi kiadványokat, a három új kötetet, valamint a publikálás előtt álló magyar és angol nyelvű kiadványokat. 

Az Innováció a turizmusban c. jegyzet ismertetése során Prof. Dr. Michalkó Gábor, egyetemi tanár, a kötet lektora hangsúlyozta, hogy a turizmus sikerének titka az örök megújulás, melyre jelenleg kiemelt szükség van a Covid-19 pandémia hatásainak ellensúlyozása érdekében. A kötet főbb tartalmi elemeit Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke mutatta be, aki a kiadvány társszerkesztője. Előadásában hangsúlyozta, hogy a turizmus a nemzetgazdasági ágazatok közül az egyik leginnovatívabb, maga a turizmus is egyfajta társadalmi innovációnak tekinthető. 

A Fenntartható turizmus c. jegyzetet, Dr. Ásványi Katalin, egyetemi docens mutatta be. A bevezető előadást követően a kötet egyik szerzője, Fehér Zsuzsanna, a Ludwig Múzeum kommunikációs és marketing igazgatóhelyettese tartott előadást. Kiemelte, hogy ma már elvárás, hogy a múzeumok túlmutassanak a gyűjtés, a kutatás és a kiállítás funkcióinak betöltésén, és részt vegyenek a fenntartható jövő érdekében tett közös erőfeszítésekben. 

A Smart turizmus c. jegyzetet a kötet szerkesztői, Kökény László, doktorjelölt és egyetemi tanársegéd, valamint Miskolczi Márk doktorjelölt mutatta be. A szerkesztők kiemelték, hogy az Ipar 4.0. a turizmus valamennyi alágazatában (vendéglátás, szálláshely-szolgáltatások, kulturális turizmus) átalakítja a szektor folyamatait, ehhez pedig a kiadványban szereplő jó gyakorlatok és iránymutatások nyújthatnak segítséget a gyakorlati szakértőknek. A Smart turizmus témaköréhez kapcsolódóan továbbá Máté Dávid, a SabeeApp kereskedelmi igazgatója tartott előadást, aki bemutatta a cég termékportfólióját, illetve a szállodaipar előtt álló digitális transzformáció lehetőségeit. 

Az eseményen ismertetett új kiadványok már elérhetők az Akadémiai Kiadó online adatbázisában, a MeRSZ felületen

A kutatóközpont ősszel ismét könyvbemutatót szervez, mely során a további, a könyvsorozat részeként készülő jegyzetet terveznek bemutatni. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.16. - 22:49:29