Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Továbbra is a tematikai sokszínűség jellemzi a CIAS Nemzetközi Workshopot

2024-04-23 16:31:00

2024. április 18-án rendezték meg a jubileumi, 10. CIAS International Workshopot, és ennek helyszínéül első alkalommal szolgált a nemzetközi kollégák őszinte elismerését is kiváltó Gellért Campus.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az eseményen, rímelve annak kerek sorszámára, tíz kolléga adott elő. Az előadások mindegyike, amellett, hogy dokumentálhatóan komoly kutatásokon alapul, közérthetően volt megfogalmazva és prezentálva, ily módon is kifejezve a CIAS egyik fontos célkitűzését, ami a diszciplínákon átívelő, az egész egyetemi közösség számára is érthető és releváns, a világ élvonalába tartozó kutatások támogatása és nyilvános bemutatása. 

Az egynapos műhelykonferenciát Szántó Zoltán Oszkár professzor kutatási rektorhelyettes, CIAS dékán nyitotta meg. Az első szekcióban három előadást hallgathattunk meg, a CIAS új kutatóközpontjának bemutatkozását (Ökológiai közgazdaságtan), illetve a matematika filozófiájának és a játékelméletnek újonnan kutatott irányáról. A második szekció előadói a tudománytörténet és -filozófia, a kulturális és politikai antropológia, illetve a nemzetközi kapcsolatok és biztonságpolitika tudományterületeit képviselték. A harmadik panel adattudományi, tudománymetriai és pénzügyi, közgazdasági alapozású és fókuszú előadásoknak adott helyet. 

A 10. CIAS Workshop, az eddigiekhez hasonlóan, eredményes rendezvénynek bizonyult, előadásait a helyszínen és online is szép számmal követték az érdeklődök, kérdéseikkel és észrevételeikkel fűszerezve a programot. Szinten hasonlóan az elmúlt évek műhelykonferenciáihoz, az előadók között köszönthettünk amerikai, kanadai, magyar, német, olasz és román kollégákat is, akik mindannyian a világ élvonalához sorolható kutatásokon dolgoznak. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.04. - 02:36:18