Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Történelmet írt négy corvinusos diák

2022-01-10 16:34:58

A Corvinus csapata 3. helyezést ért el a világ legnagyobb presztízsű MBA esetmegoldó versenyén, a montréali John Molson MBA International Case Competitionön.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az eseményen, ahol a világ 30 elit MBA iskolájának csapatai mérték össze tudásukat, Vezetés és szervezés mesterszakos hallgatóinkból álló négyfős csapatunk képviselte az Egyetemet, amely tagjai Izsák Réka, (I. félév), Kozma Nóra (III. félév), Légrádi Attila (III. félév) és Nagy Stella (II. félév) voltak. A felkészítőtanáruk Dr. Felsmann Balázs, a Vezetéstudományi Intézet intézetigazgatója volt.  

Az online verseny január 8-án zárult. A megmérettetés három fordulóból állt, az elsőben a szervezők összesen öt divízióra osztották a teljes mezőnyt. Ebben a fordulóban öt párosverseny keretében öt különböző esettanulmányt kellett megoldaniuk a versenyzőknek, melyeket a csapatok nap mint nap újabb, főleg vállalati vezetőkből álló zsűrinek mutattak be. Külön kihívást jelentett, hogy a feladatra csupán 3 órájuk volt, melyet rögtön egy 25 perces prezentáció, majd egy 15 perces Q&A követett. A Corvinus csapata egyedüliként öt győzelemmel zárta ezt a fordulót.  

Ez a világ egyik legrangosabb ilyen típusú versenye, a kategória csúcsa. A többi egyetem versenyzői főleg MBA képzésekről érkeztek, a csapatok tagjai jellemzően idősebbek is voltak a corvinusos hallgatóknál. Az időeltolódás miatt délután 2-3 óra körül kezdtük a napot, este 6-7 között voltak a prezentációk, ezek után 1-1,5 órával már megérkeztek a részletes pontszámok és a szöveges visszajelzés. Minden nap végén megbeszéltük a tapasztatokat, amit másnap már be is tudtak építeni

– mesélte el tapasztalatait Felsmann Balázs.

A középdöntőben pedig, ahol két csapattal mérkőztek meg, maguk mögé utasították a University of South Carolina Darla Moore School of Business és a Lund University csapatát. 

A corvinusos hallgatók a döntőben is remekül helytálltak, a Westfälische Wilhelms-Universität Münster és a Porto Business School mögött a 3. helyen zárták a versenyt. 

A legizgalmasabb az volt, hogy az esettanulmányokat 3 óra alatt kellett megoldani. Egy ilyen leírás 20-25 oldal volt, ennek a feldolgozása is időbe telt, ezt követően természetesen még megoldást is kellett találni rá, és elkészíteni a prezentációt. Fontos megemlíteni, hogy a szervezők nagyon magas színvonalú eseteket válogattak össze. A folyamatos visszajelzések révén a hét folyamán sokat fejlődtünk. Izgalmas volt az 5 napon át tartó párbaj, mi voltunk az egyetlen csapat, aki az elődöntőben az összes megmérettetését megnyerte

– mondta Kozma Nóra.

A csapat elmondása szerint a sikerük főként a kiváló csapatösszeállításnak volt köszönhető, illetve a felkészítőtanáruk töretlen támogatásának és biztatásának, aki napról napra magasszintű, professzionális visszajelzésekkel látta el a csapatot.  

A hallgatók kiválóan dolgoztak együtt, bíztak egymásban, építettek egymás tudására. A szakmai visszajelzések mellett a legfontosabb szerepem a mentális támogatás volt. Szeretném kihangsúlyozni, hogy ez az eredmény nem egyetlen tanáré, hanem minden olyan kollégám érdeme, akik tudásuk átadásával hozzájárultak hallgatóink felkészüléséhez

– tette hozzá Felsmann Balázs. 

Gratulálunk a kiemelkedő eredményekhez! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 09:48:38