Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Tolmácsok toborzásával és a menekült hallgatók befogadásával is segít a Corvinus

2022-03-02 15:26:26

Az Egyetem egész közössége aggódva figyeli az orosz-ukrán háború történéseit, ezért az elmúlt napokban az intézmény megszervezte a segítségnyújtás módjait.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az Ukrajnát most elhagyni kényszerülő, gazdaság- és társadalomtudományi képzéseken tanuló hallgatók számára a legfontosabb, hogy ne kelljen bizonytalan időre megszakítaniuk tanulmányaikat. Ezért a Corvinus kész befogadni az ezeken a tudományterületeken tanuló, menekült külföldi hallgatókat az érvényben lévő szabályzatok keretei között. Hasonlóan fontosnak tartja az Egyetem az akadémiai oktatókkal, kutatókkal és egyetemi munkavállalókkal való szolidaritást ebben a szorult helyzetben, ezért az intézmény felveszi a kapcsolatot a gazdaságtudományi képzést nyújtó ukrán egyetemekkel, és szakmai, illetve más formában is megnyilvánuló segítséget, támogatást ajánl fel a nehéz helyzetben lévő oktatóknak, kutatóknak.

A rendkívüli helyzetre tekintettel az Egyetem vezetése úgy döntött, hogy a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek pénzadományt is nyújt az ukrán-orosz háború miatt hazánkba érkező menekültek megsegítésére. Továbbá, a rendelkezésre álló szabad kollégiumi férőhelyek erejéig, körülbelül 60 Ukrajnából menekült ember elszállásolását is vállalja az Egyetem, két kollégiumi épületében.

A Corvinus központi gyűjtést is szervez épületeiben a rászorulóknak, a Magyar Ökomenikus Segélyszervezettel együttműködve tárgyi adományokkal segíthetnek az egyetemi polgárok. A Segélyszervezet helyszíni munkáját pedig önkéntes ukrán-magyar-angol nyelven tudó tolmácsok toborzásával igyekszik segíteni az Egyetem.

A Corvinus folyamatosan biztosítja az egyetemen tanuló és a konfliktus következtében segítségre szoruló érintett hallgatók számára a szükséges anyagi, illetve képzett pszichológusok segítségével a mentális támogatást.  Erre a célra egy pénzügyi keretet is elkülönített az Egyetem.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.13. - 00:14:44