Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Több mint 200 millió forintot kaptunk innovációs projektekre

2023-05-26 12:02:00

Az NKFIH pályázati forrásainak köszönhetően a Corvinus az elmúlt években több mint 212 millió forintot fordíthatott célzottan a piac és a felsőoktatás szinergiáit kreatívan kiaknázó projektekre.

Budapesti Corvinus Egyetem

Idén áprilisban zárta le a Budapesti Corvinus Egyetem a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól elnyert „Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma” projektjét. A Corvinus kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a vállalt tevékenységek szinkronban álljanak az egyetem hosszú távú célkitűzésével, vagyis, hogy az egyetem Közép-Európa legjobb gazdaság- és társadalomtudományi egyetemévé váljon. 

 

A 212,4 millió forint összegű pályázati forrás egy részét arra használta az egyetem, hogy még aktívabban részt vegyen az uniós kutatási és innovációs keretprogramokban. Az erre létrehozott dedikált szervezeti egység minden várakozást felülmúlóan támogatta az egyetem kutatóinak a részvételét a H2020/Horizont Europa programokban: a magyar egyetemek rangsorában 2021 májusa és 2023 februárja között a Corvinus hozta el a legtöbb támogatást a programból, mintegy 2,55 millió eurót (több mint 930 millió forintot). 

 

A 2020-ban indult projekt másik prioritása volt az egyetemen keletkező tudományos eredmények piaci hasznosítása, a technológiatranszfer, valamint a kutatási, fejlesztési, technológiai, innovációs együttműködés az üzleti és az egyetemi szféra szereplői között, amihez az egyetem létrehozta a Vállalati és Intézményi Kapcsolatok szervezeti egységet. A részleg munkatársai többek között életre hívták a hallgatói cégötletek támogatását célzó Proof of Concept alapot, amelynek köszönhetően több nyertes corvinusos hallgató projektje rendelkezik már komoly piaci eredménnyel. A Corvinus gyakorlatorientált startup-kurzusait is több száz diák végezte el. 

 

A projektzárás után a Corvinus elsődleges célja, hogy fenntartsa és továbbfejlessze a projekt eredményeit és továbbra is sikeresen szerepeljen a Horizont Europa keretprogramban Az egyetem különös figyelmet kíván fordítani azokra a piaci együttműködésekre, amelyek a technológiai tudás és a gazdasági, társadalmi tudás közötti szinergiák kihasználására törekszenek, pl. mesterséges intelligenciával, gépi tanulással kapcsolatos projektekre.  

 

  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 00:44:31