Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Több ezer hallgató, alumni és külsős látogató vett részt az őszi Corvinus Career & Business Fesztiválon

2023-11-13 14:30:00

A fesztiválon több mint 30 vezető vállalat, köztük az egyetem stratégiai partnerei is részt vettek.
Budapesti Corvinus Egyetem

A tavaszi siker után, 2023. október 25-26-án az Egyetem ismét megrendezte a Corvinus legnagyobb, több évtizedes múltra visszanyúló karriereseményét, a Corvinus Career & Business Fesztivált. Az esemény 2 napja során több ezer corvinusos hallgató, alumni és külsős látogató töltötte az idejét kapcsolatépítéssel, munkakereséssel, szakmai előadás látogatásával a Főépület falai között. A nagy érdeklődést az 1100 előzetes regisztráció is jól jelezte. A fesztiválon több mint 30 vezető vállalat, köztük az egyetem stratégiai partnerei is részt vettek, akik több mint 200 állásajánlattal, gyakornoki, részidős és teljes állású pozícióval várták hallgatóinkat, alumni közösségünk tagjait és a külsős érdeklődőket.  

Az idei esemény középpontjában a jövő munkahelye állt, amelyet 24 szakmai előadásban jártak körbe a kiállító vállalatok képviselői és a szervező Vállalati és Intézményi Kapcsolatok meghívott előadói. Többek között Varga Eszter bankár, jogász, a Corvinus coach képzésének oktatója, az RTL Cápák között című műsorának befektetője “A munka jövője a káosz korában” témában adott elő, valamint az Egyetem új, adatalapú karriertervező rendszerével, a Navigatorral is megismerkedhettek a hallgatók Dr. Ásványi Katalin és Baranyai Dávid kötetlen beszélgetése alatt. A Navigátorral és az egyes vállalatokkal kapcsolatos kérdéseket a kiállítói standoknál tehették fel az érdeklődők. 

A fesztiválon számos interaktív workshop és program is helyet kapott, melyek segítségével a látogatók elsajátíthatták azokat a készségeket és ismereteket, amelyek a ma és a jövő munkahelyein szükségesek lehetnek. 

Újdonságot hozott az Alumni & Karrier Iroda által szervezett Alumni Café is, ahol aktív hallgatóinkat kapcsoltuk össze inspiráló beszélgetések keretében olyan sikeres egykori hallgatóinkkal, akik jelentős szakmai életutat járnak be. Ezek az élettörténetek nagyban segíthetik hallgatóinkat a saját karrierjük építésében. A több mint 40 ilyen találkozó visszajelzései alapján minden résztvevő kivétel nélkül szívesen ajánlaná az Alumni Cafét szaktársainak, ami nagyban bizonyítja az alumni közösség erejét az egyetemi életben. A hallgatók közül sokan kiemelték, mennyire hasznos volt olyan szakemberekkel beszélgetni, akiknek hasonló érdeklődései és tanulmányi tapasztalatai vannak, és akik hitelesen tudtak tanácsot adni a való életből. 

Pozitív volt látni továbbá, hogy a kiállítói standokon idén is több mint 30 volt hallgatóval találkozhattunk a 2 nap során, akik büszkén képviselték mind a vállalatukat, mind az Egyetemet egyaránt, és lelkesen meséltek karrierútjukról és élményeikről. 

A Festival Passport nyereményjáték során 36 ajándék talált gazdára az állásbörze ideje alatt. A Wizz Air, a MOL, az EY által felajánlott nyereményekért közel 1100 aktív hallgató és alumni gyűjtötte a pecséteket az Egyetem stratégiai partnereinél és a Navigator standjánál. 

“A Vállalati és Intézményi Kapcsolatok/Alumni csapat szeretné megköszönni mindenkinek a szervezés során nyújtott segítséget és a részvételt. A programok, szakmai előadások és interaktív workshopok több ezer látogatónak nyújtottak kiváló lehetőséget a kapcsolatépítésre és a szakmai fejlődésre. Külön köszönet a részt vevő alumnijainknak, akik idejükkel és szakmai tudásukkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. Várunk mindenkit jövőre is!” – zárták a beszámolót az Alumni csapat munkatársai. 

További fotók az eseményről: (fotós: Bielik István) 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.13. - 06:57:08