Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Thinking Out of the CUBE – nemzetközi esetverseny a Corvinuson

2024-04-24 10:58:00

Április 4-12. között rendezték meg a Corvinus Undergraduate Business Experience 2024 nemzetközi esetversenyt.
Budapesti Corvinus Egyetem

A verseny, amelyet a Corvinus Egyetem és a Corvinus Case Track Community (CCTC) közösen szervezett, felejthetetlen élményekkel és izgalmakkal teli időszak volt minden résztvevő számára. 16 csapat versenyzői 4 kontinensről érkeztek, így képviselve Európát, Észak-Amerikát, Ausztráliát és Ázsiát.  

A résztvevők 3 szakmai esetet oldottak meg, melyeket különféle iparágakban vezető szerepet betöltő magyar vállalatok biztosítottak. Az NN Biztosító az életbiztosítási szegmensben, a Mertcontrol Group a mezőgazdasági iparágban, míg a Tremau trust & safety szoftverek és tanácsadási szolgáltatások területén várt új stratégiai megközelítéseket a versenyzőktől. Az esetek megoldására különböző időintervallumok álltak a külföldi hallgatók rendelkezésére, így kéthetes, huszonnégy órás és hét órás kategóriában szerezhettek helyezést, illetve az összesített teljesítmény is díjazásra került.   

A tanulmányok mellett a versenyzők számos üzleti workshopon is részt vettek, így bővítve szakmai látókörüket a CUBE keretein belül. Dörfler Viktor „AI or Intuition? Friends or Foes?” előadása minden hallgatót értékes tudással gazdagított.  

A verseny csúcspontja az április 11-i döntő volt, ahol a 16 kiemelkedő csapat közül a legjobb 4 mérkőzött meg egymással. A döntősök nívós prezentációkkal álltak elő, innovatív, ugyanakkor releváns és implementálható megoldásokat mutattak be a szakmai zsűrinek. Az üzleti tanácsadói szemlélet, a piackutatás és az elemzés által alátámasztott színvonalas prezentációk komoly tanulságokkal szolgáltak a közönség számára.  

Nagy örömmel hirdetjük ki a CUBE 2024 összetett győzteseit: 

  1. helyezett: Tidal Consulting – The University of Melbourne 
  2. helyezett: Snow Consulting – University of Minnesota 
  3. helyezett: Nova Consulting – Niagara College Canada 

Hatalmas gratulációt érdemelnek a győztesek, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a verseny során! A Tidal Consulting csapat tagjai – Anna Nguyen, Idy Zhao, Jamie Wu, Tim Le – bebizonyították, hogy a kreativitás, a csapatmunka és a kitartás kulcsfontosságú tényezők a sikerhez.  

Természetesen nem csak a helyezettek, de minden résztvevő csapat számára elismerés jár. Reméljük, hogy a verseny lehetőséget biztosított a tanulásra, a fejlődésre és értékes nemzetközi kapcsolatok és barátságok kialakítására.  

Az egyetem és a CCTC számára is kiemelkedő jelentőséggel bírt ez az esemény, hiszen hallgatóink rendszerint kiemelkedő eredményekkel vesznek részt nemzetközi versenyeken, azonban új és különleges tapasztalat volt a szervezői oldalon állni. A rendezvény jelentősen hozzájárult a diákszervezet fejlődéséhez és szakmai kapcsolatainak építéséhez egyaránt.  

A CUBE 2024 nemzetközi színvonalú lebonyolításáért kiemelt köszönet illeti egyetemi oktatóinkat: Kozma Miklós, Ph.D. – Academic Director, Pistrui Bence, Ph.D. – Project Manager, Stocker Miklós, Ph.D., Habil., Matyusz Zsolt, Ph.D., a CCTC elnöke, Fakli Fanni és hallgatóink: Gaál Dóra, Gál Bence, Jenei Petra, Kopka Noémi, Kostyal Dániel, László Petra Anna, Molnár Éva, Neszt Levente, Nyikos Márton, Örsi Zsanett, Petrovicz Emma, Pongrácz Alexandra, Szalay Csilla, Tóth Trisztán, Zareczky András és Zombori Péter munkáját.  

Továbbá szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult a verseny sikeréhez – zsűritagoknak, szponzoroknak, további szervezőknek és csapatpajtásoknak egyaránt. Izgatottan várjuk a következő évi versenyt! 

.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.06. - 02:10:51