Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Térítésmentes oktatás – az államinál kedvezőbb feltételek

2024-01-23 14:08:00

A Corvinuson továbbra is van lehetőség térítésmentes oktatásra. Az államinál kedvezőbb feltételeket biztosít a Corvinus Ösztöndíj, így az anyagiak miatt nem kell aggódnod!

Budapesti Corvinus Egyetem

Mi is a Corvinus Ösztöndíj? 

Ha a felvi.hu oldalon az „A” finanszírozási formát jelölöd meg, és felvételt nyersz, azt jelenti, hogy elnyerted a Corvinus Ösztöndíjat. Ennek sok előnye van: amellett, hogy térítésmentesen tanulhatsz nincs röghözkötés sem, tehát nem kötelességed a diplomaszerzés után Magyarországon dolgozni. 

Jó hír, hogy a Corvinuson nem kell idegennyelvi hozzájárulási díjat fizetni azoknak, akik most kezdenek angol nyelvű képzésen tanulni. Míg más egyetemeken ez az állami ösztöndíj mellett is fizetendő összeg, itt ténylegesen térítésmentesen tanulhatnak a Corvinus Ösztöndíjat elnyerő hallgatók a képzés nyelvétől függetlenül. 

Kik és meddig jogosultak? 

2023-ban a nappali alapszakra felvett hallgatóink csaknem 70%-a, a nappali mesterképzésre felvett hallgatóinknak pedig a 90%-a tanulhat térítésmentesen. Nem kell aggódni akkor sem, ha elsőre nem nyered el a Corvinus Ösztöndíjat, a hallgatók jogosultságát minden tanévben felülvizsgálják. Ekkor bárki esélyes lehet az ösztöndíj elnyerésére vagy megtartására, aki legalább 3,80-as tanulmányi átlaggal és 46 kredittel fejezte be azt a két utolsó aktív félévét. Az Egyetem ezt követően képzésenként és évfolyamoként rangsort állít fel, és a legjobb eredményt elérő hallgatóknak ítélik oda az ösztöndíjat. Fontos szabály a felülvizsgálatokkor, hogy a Corvinus Ösztöndíjat kapók aránya nem csökkent a kezdés évéhez képest. Így tulajdonképpen minden tanév egy új esély, így akkor sem kell elkeseredni, ha egy-egy vizsga nem a tervek szerint sikerül. 

A Corvinus Ösztöndíjat maximum az adott szak meghirdetett képzési idejéig kaphatod meg, azonban van lehetőség a jogosultsági idő meghosszabbítására, például olyankor, amikor cserefélévre mész.  Amennyiben hallgatói jogviszonyod megszűnik, vagy a meghatározott képzési idő kétszeresén belül nem sikerül diplomát szerezned vissza kell fizetned az igénybe vett ösztöndíj teljes összegét. 

A Corvinus Ösztöndíjjal nem használod el az állami támogatott féléveidet. Mivel ez egy alapítványi támogatás, az állami ösztöndíjas féléveidet ugyanúgy felhasználhatod más egyetemek képzésein, valamint Corvinus Ösztöndíjat is kaphatsz attól függetlenül, hogy mennyi állami ösztöndíjas félévet vettél korábban igénybe.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 00:09:26