Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Tehetségtámogató programot indít a Corvinus rászoruló diákoknak

2022-04-29 11:50:00

A Corvinus Egyetem missziójának tekinti, hogy társadalmi háttértől függetlenül megtalálja és képezze a legkiemelkedőbb képességű hallgatókat. Ugyanakkor fontos látni azokat a hátráltató tényezőket, amelyek miatt a jó képességű diákoknak gyakran nem sikerül elsőre az egyetemre való felvétel. A Corvinus most olyan érettségizett fiatalok számára indít egyéves intenzív tehetségtámogató programot, akiknek egyik szülője vagy nevelőszülője sem diplomás és idáig nem vették fel őket egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

  • Illyés Gyula Program néven egyéves, intenzív tehetségtámogató képzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem olyan érettségizett fiatalok számára, akiknek egyik szülője, nevelőszülője sem rendelkezik diplomával és még nem vették fel őket egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.
  • Az Illyés Gyula Programban résztvevő hallgatók intenzív angol nyelvi és matematikai felkészítést, továbbá 10 hónapon keresztül havi nettó 130 ezer forint pénzbeli juttatást, térítésmentes kollégiumi elhelyezést, a tanuláshoz szükséges eszközöket és utazási támogatást kapnak az Egyetemtől.
  • A majdnem 5000 Euró értékű, a Programban résztvevő fiatalok számára térítésmentesen biztosított képzés célja, hogy a hátrányos helyzetből indulók is megfelelő támogatást kapjanak a sikeres egyetemi felvételhez.

“A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország első számú gazdaság- és társadalomtudományi egyeteme, amely évtizedek óta képzi a jövő véleményformáló társadalmi elitjét. Ez azonban nem egyenlő az elit gyermekeinek képzésével. Sok olyan jó képességű fiatal van, akinek azért nem sikerül elsőre az egyetemi felvételi, mert nem kapott megfelelő idegennyelvi képzést a középiskolában vagy mert szülei nem tudták megfizetni az emelt szintű matematika érettségire felkészítő magánórákat. Illyés Gyula Programunkkal ezeket a tehetséges fiatalokat szeretnénk megtalálni és második esélyt adni nekik az egyetemre való bejutáshoz.”  – indokolja Takáts Előd, a Corvinus Egyetem rektora, hogy miért tartotta fontosnak egy tehetségtámogató program létrehozását.

A majdnem 5000 Euró értékű programra felvett fiatalok egy nemzetközi képzés keretében, térítésmentesen fejleszthetik angoltudásukat és matematikai ismereteiket. A képzés ideje alatt 10 hónapon keresztül havi nettó 130 ezer forint pénzbeli juttatást (ösztöndíjat), térítésmentes kollégiumi elhelyezést, napi egyszeri meleg étkezést, mentorálást, havi Budapest-bérletet és a vidékre való hazautazás költségeinek havi egyszeri megtérítését, a tanuláshoz pedig laptopot, valamint telefon- és internet előfizetést biztosít számukra az Egyetem. A középfokú angol nyelvvizsgára is felkészítő program célja, hogy a képzésen részt vevő tehetséges fiatalok egy év múlva corvinusos vagy akár más felsőoktatási intézmény hallgatójaként léphessék át az Egyetem kapuját.

Az Illyés Gyula Programra való jelentkezéshez magyar állampolgárság, érettségi és minimális szintű angol nyelvtudás szükséges, továbbá feltétel még, hogy a programra jelentkező fiatal egyik szülője vagy nevelőszülője se rendelkezzen diplomával, a fiatal pedig hallgatói jogviszonnyal. A részletes pályázati kiírás itt olvasható.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 20:07:44