Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Szenátus: Elfogadták az egyetem 2021-es pénzügyi beszámolóját

2022-05-16 15:47:27

Új szakirányú továbbképzések indításáról és az Akadémiai Életpálya Bizottság új tagjáról is döntött a Szenátus májusi ülésén.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Május 10-én tartotta havi rendszeres ülését a Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa. Az ülés kezdetén a 27 tagból 23-an voltak jelen, így a testület határozatképes volt. 

Az első napirendi pont témája az egyetem 2021. évi pénzügyi beszámolója volt, amelyet Domahidi Ákos kancellár mutatott be. A kancellár elmondta, hogy az elmúlt három évben nőttek az egyetem bérekre, valamint fejlesztésekre fordított kiadásai, ezeket pedig a fenntartó alapítvány támogatásának köszönhetően finanszírozta. Az önköltséges hallgatóktól érkező bevételek stagnáltak az elmúlt három évben, ami abból a szempontból pozitívnak értékelhető, hogy a Covid által okozott bizonytalan időszakban is megőrizte ezeket a bevételeit az egyetem, valamint a kevesebb felvett hallgatói szám ellenére is tartotta a költségtérítéses létszámokat. 

A 2021-es év eredményeiről a kancellár azt mondta, hogy a tervezettől elmaradtak a bevételek és a kiadások is egyaránt. Ennek következtében az egyetem tartalékaiból a tervezett 2 milliárd forint helyett mindössze 300 millió forintot kellett felhasználni a tavalyi évben. Domahidi Ákos elmondása szerint ez azt jelenti, hogy a 2022-es költségvetés tervezésekor kontingenciába helyezett fejlesztésekre lehet fedezete az egyetemnek. 

A Szenátus 21 igen, 1 nem, 0 tartózkodás (egy fő nem szavazott) szavazati arányban támogatta a 2021. évi beszámoló elfogadását. 

A második napirendi pontban Szabó Lajos általános rektorhelyettes előterjesztésére a Szenátus szavazott Demeter Krisztina Akadémiai Életpálya Bizottság tagjaként való felkéréséről. A titkos szavazáshoz szükséges szavazatszámláló bizottság tagjainak Nagy Zsuzsannát, Havran Dánielt és Pléli Csanádot választotta a Szenátus. 

A Szenátus egyhangúlag, 23 igen szavazattal támogatta Demeter Krisztina Akadémiai 

Életpálya Bizottság tagjaként való felkérését. 

A harmadik napirendi pontban Vas Réka oktatási rektorhelyettes előterjesztésére három szakirányú továbbképzési szak létesítéséről és indításáról szavazott a Szenátus. Fehér Péter EXPO képzésekért felelős dékán röviden bemutatta a három szakot, amelyek a 2022/23-as tanév őszi félévétől indulnának el: 

  • Nagyberuházási projektmenedzsment szakirányú továbbképzési szak 
  • Nagyberuházási projektmenedzsment szakközgazdász szakirányú 

továbbképzési szak 

  •  A fenntarthatóság elvének komplex alkalmazására felkészítő pedagógus 

szakvizsga szakirányú továbbképzési szak 

A Szenátus mindhárom szakirányú továbbképzés létesítését és indítását támogatta. Az első két szakot 21 igen, 0 nem, 0 tartózkodás (2 fő nem szavazott) mellett. A harmadik szakot egyhangúlag, 23 igen, 0 nem és 0 tartózkodás szavazattal támogatta. 

Napirend után Toronyai Gábor, a FDSZ BCE Szakszervezeti Bizottság elnöke a kollégák teljesítményvállalásokra vonatkozó kitöltendő űrlapjaikról tett fel kérdést Csentericsné Arnold Zsuzsanna HR-vezető felé. A kérdésről nem szavazott a Szenátus. 

Szintén napirend után Anthony Radev elnök tájékoztatta a Szenátust, hogy a május 16-i héttől egyeztetés indul az Óbudai Egyetemmel közösen a székesfehérvári kampusz jövőjéről. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 18:45:16