Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Szenátus: A téli szünetben három hétre teljesen bezár az Egyetem

2022-10-17 18:22:20

A következő tanévtől növekednek a költségtérítési díjak, energiahatékonyság növelése érdekében januárban tovább tart zárva az egyetem.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa október 11-én tartotta havi rendszeres ülését. Napirend előtt Szabó Lajos általános rektorhelyettes új szenátorként köszöntötte Patrick Robert Bohlt, aki 2022. október 1-jétől tölti be az executive programokért és szakirányú továbbképzésekért felelős dékáni pozíciót.  

Az első napirendi pontban a Tanulmányi és vizsgaszabályzat (HKR 3. rész) módosításáról szavazott a Szenátus. Az előterjesztő Vas Réka oktatási rektorhelyettes elmondta, hogy a szabályzat módosítására azért van szükség, mert az emelkedő rezsiárakkal az egyetemnek is számolnia kell, és a takarékosság érdekében télen három hétre bezár az intézmény. 

Ebből kifolyólag az egyetem szabályzatának módosítását indítványozták, és az őszi záróvizsga időszak egy hétre történő rövidítéséről szavaztak. A Szenátus – a Hallgatói Önkormányzat egyetértésével – egyhangúlag (18 igen szavazattal) támogatta az indítványt. Vas Réka az ülésen azt is elmondta, hogy a karácsonyi időszaktól az egyetem január 15-ig zárva lesz, de a vizsgaidőszak ettől függetlenül nem lesz rövidebb. Online vizsgákat továbbra sem fognak tartani. 

A második napirendi pont az önköltséges hallgatók térítési díjának növeléséről szólt. Vas Réka rektorhelyettes, az indítvány előterjesztője elmondta, hogy egyre inkább szeretnének igazodni a nyugat-európai és amerikai egyetemek gyakorlatához, ezért a cél hasonló önköltségi díjak megállapítása képzési szintenként és területenként. Ezen kívül a folyamatosan növekvő infláció miatt is szükséges növelni a díjakon: gazdálkodástudományi területeken a forintban megadott összegeken 10 százalékkal növelnek, de az eurós díjakon nem változtatnak. A társadalomtudományi szakokon 17-24 százalékkal növelik a forint alapú költségtérítési díjakat. 

A Szenátus 17 igen, 0 nem, 1 tartózkodás szavazati arányban támogatta a Hallgatói térítési és juttatási szabályzat (HKR 4. rész) 2. számú mellékletének (Önköltségi díjak) módosítását. 

A harmadik napirendi pontban titkos szavazáson döntöttek arról, támogatja-e a Szenátus Katona Zsolt Akadémiai Tanácsadó Testületi tagságára tett javaslatát. A Haas School of Business, University California of Berkeley professzora többek között a keresőmotoros hirdetési szolgáltatások, a közösségi hálózatokkal, illetve a hálózatok gazdaságtanával foglalkozik. 

Katona Zsolt tagságát 17 igen, 0 nem, 1 érvénytelen szavazati arányban támogatta a Szenátus. 

Napirend utáni felszólalásában Szabó Lajos rektorhelyettes tájékoztatta a Szenátust Gál Róbert docensi kinevezéséről a Társadalom- és Politikatudományi Intézetbe, valamint Huszár Zsuzsa docensi kinevezéséről a Pénzügy Intézetbe. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 15:58:19