Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Szakmai napot tartottak a Vállalkozásfejlesztés mesterszakon

2023-05-23 15:11:00

Szakmai előadások és szakdolgozatverseny mellett, alumni vállalkozókkal is találkozhattak a hallgatók.

Budapesti Corvinus Egyetem

Ahogy egy sikeres vállalkozásnak, úgy egy sikeres vállalkozásfejlesztési képzésnek is kulcseleme a jó csapat. Így a csapatépítés szellemében, egyben a szakmai fejlődést is szem előtt tartva szerveztek egésznapos rendezvényt a Budapesti Corvinus Egyetem vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatói számára 2023. május 16-án. A szakmai nap a Corvinus Vállalkozás és Innováció Intézete és az YCON Egyesülettel közös szervezésben, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesülettel együttműködésben az OFA Nonprofit Kft. támogatásával valósult meg. 

A nap során vendégül látták a szervezők az MVM Smart Future Lab csapatát, akik gyakorlati vállalkozásfejlesztés témában tartottak előadást a hallgatóknak. Emellett betekintést nyerhettek a robotikai innovációk világába is Papp Richárd, az UNEXMIN Georobotics ügyvezető igazgatójának jóvoltából. A szakmai előadások között játékos programok színesítették a napot és biztosítottak további networking lehetőséget. A nap egyik fénypontja a Vállalkozásfejlesztés szakdolgozat verseny döntője volt, ahol öt tehetséges végzős hallgató prezentációját hallgatta meg az akadémiai és üzleti szakemberekből álló zsűri. 

A verseny harmadik helyezettje Rádai Zoltán lett, aki az oktatási piac jövőjét tárta fel a digitalizációs trendek tükrében. A képzeletbeli dobogó második fokára Krátki Alexanda állhatott fel, aki a magyar zöld innovációk sikertényezőit és fenntartható üzleti modelljeit vizsgálta. A zsűri döntése alapján az első helyezést Füredi Anita szerezte meg, aki dolgozatában a pénzügyi szektor technológiai innovációira fókuszált, a magyarországi kereskedelmi bankok digitalizációs törekvéseit elemezte. 

Füredi Anita, a Vállalkozásfejlesztés szakdolgozat verseny 2023. évi nyertese 

A győztes dolgozatok és a nap témái jól illusztrálják a Corvinus vállalkozásfejlesztés mesterszak sokszínű profilját. A szak a vállalkozások létrehozására, menedzselésére és az üzleti megújítására készíti fel a hallgatókat. Célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek az új és meglévő szervezeteken belüli vállalkozói tevékenységekkel, és az üzletfejlesztés elméleti hátterét a vállalkozói folyamat gyakorlatával kombinálva szerezzék meg azokat a korszerű tudományos és gyakorlati ismereteket és képességeket, melyek az üzleti ötletek piacra viteléhez, az új vállalkozások indításához, a meglévő szervezetek fejlesztését szolgáló stratégiák, rendszerek és programok tervezéséhez, menedzseléséhez nélkülözhetetlenek. 

A szakmai nap keretei között a szakon hagyományt jelentő Vállalkozásfejlesztés Alumni Mentorprogram okleveleit is átadták, a résztvevő mentoroknak és hallgatóknak egyaránt. A mentorprogramban a hallgatókat a Corvinus vállalkozásfejlesztés mesterszakján korábban végzett szakemberek mentorálják a tanév során. A személyes kapcsolat kialakítása mellett a hallgatók rálátást kaphatnak az adott szakterületeken, iparágakon, illetve a cégeken belüli karrierlehetőségekre, feltehetik szakmai kérdéseiket, közös szakmai programokon vehetnek részt és építhetik kapcsolati hálójukat. Az oklevélátadás egyben néhány rövid beszélgetésre is lehetőséget nyújtott: az egykori hallgatók a jelenlegi munkakörükkel kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg.

Marchel-Kulcsár Eszterrel, a BCE vállalkozásfejlesztés mester alumnájával Dr. Aranyossy Márta szakfelelős beszélget 

“A jó hangulatú nap végén láthattuk, érezhettük, hogy a résztvevő közel 60 hallgató nemcsak szakmai tudást és élményeket vihetett magával haza, hanem a szak valóban erősebb csapattá is kovácsolódott” – írták az eseményről a szervezők. 

Borító: Marchel-Kulcsár Eszterrel, a BCE vállalkozásfejlesztés mester alumnájával Dr. Aranyossy Márta szakfelelős beszélget 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.24. - 00:08:43