Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Szabó Lajos: „Egyre pezsgőbb az élet a campuson, nagyon szeretik a hallgatók”

2024-03-12 08:24:00

Megbízott rektorunk rádióinterjúban mutatta be a Gellért campust, és megosztotta az idei jelentkezőkkel kapcsolatos várakozásait is.
Budapesti Corvinus Egyetem

„A Gellért campus a négy I háza: az inspirációé, az innovációé, az integrációé és az interakcióé” – mondta Szabó Lajos megbízott rektor a Jazzy Rádiónak adott interjújában március 8-án. Felidézte, amikor a fenntartóval, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvánnyal közösen elkezdték a tervezést, két fő célt tűztek ki: egyrészt azt, hogy a campuson legyenek kreatív és közösségi terek, másrészt azt, hogy fenntartható épület szülessen, annál is inkább, mert a Corvinuson a fenntarthatóságot oktatják, kutatják, Fenntartható Fejlődési Intézet és kutatócsoport is működik ebben a témában. A megbízott rektor szerint egyre pezsgőbb az élet a campuson, és nagyon szeretik. Megjegyezte, gyűjtik a hallgatóktól is és az oktatóktól is visszajelzéseket az első benyomásokról. 

A beszélgetésben elhangzott: a modern infrastruktúra a nemzetközi akkreditációk megszerzésében is fontos tényező, emellett indirekt módon hozzájárul a nemzetközi rangsorokban elért jó helyezésekhez is. Szabó Lajos hangsúlyozta, a fenntartó alapítvány az elmúlt négy évben közel 40 milliárd forintot fordított infrastrukturális és digitális- technikai fejlesztésekre, ami azért fontos, mert ez teremti meg az oktatás és a kutatás alapfeltételeit. Jobb infrastruktúrával, az oktatást támogató jobb eszközökkel tudnak magasabb színvonalú oktatást és kutatást folytatni. 

Az interjúban kitértek a rövidesen nyilvánossá váló felvételi eredményekre is: Szabó Lajos azt várja, hogy az első helyes jelentkezők száma idén is nőni fog, még akkor is, ha korábban a 10 legmagasabb pontszámú alapszak közül 9 a Corvinusé volt.  

A teljes interjú meghallgatható ezen a linken. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 10:41:59