Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Szabó Lajos: a hallgatók már az első évfolyamtól profitálhatnak az ExxonMobil-partnerségből

2023-10-03 14:45:00

Interjút adott Szabó Lajos megbízott rektor az ExxonMobillal megkötött stratégiai megállapodásról október 2-án az Inforádió Energiavilág című műsorában.

Szabó Lajos elmondta, a megállapodás sokkal több, mint szakmai gyakorlati helyekről szóló együttműködés, ez egy komplex tehetséggondozási és kutatási partnerség. A Corvinus a nemzetközi beágyazottságának növeléséhez olyan cégeket keres, amelyek a globális piacon már bizonyítottak, ugyanakkor régiós elkötelezettséggel is rendelkeznek, ilyen vállalat a ExxonMobil is. A hallgatók az első évfolyamtól az utolsóig profitálhatnak a megállapodásból, és nincs szakokhoz kötve, hogy csatlakozzanak azokhoz tehetséggondozási műhelyekhez a Corvinuson, amelyekben a vállalat is részt vállal – hangsúlyozta a megbízott rektor. 

Az interjúban elhangzott: a szerződés alapján az oktatásba beépülhetnek olyan esettanulmányok, amelyeken keresztül a hallgatók a gyakorlatba át tudják ültetni az elméletben tanultakat, a tantermi oktatáson kívül pedig a tehetséggondozásba is be tud kapcsolódni a cég, a leadership vezetési tapasztalatok és ismeretek átadásától kezdve a digitális kompetenciákon keresztül a mentorálásig. Szabó Lajos a közös fejlesztési, innovációs lehetőségekre is kitért az energiaszektor gazdasági vagy társadalmi vetületei, kihívásai kapcsán, illetve a menedzsment, a stratégiai döntések és fenntarthatóság területén. 

A teljes interjú meghallgatható az Inforádió honlapján, 8p 33mp-től.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 02:51:59