Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

2023-12-01 11:00:00

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

Budapesti Corvinus Egyetem

A három évre szóló együttműködést a Budapesti Corvinus Egyetem részéről Anthony Radev, az egyetem elnöke, valamint Szabó Lajos megbízott rektor, az EY Magyarország képviseletében Vékási Tamás, a vállalat vezérigazgatója írta alá a Corvinus főépületében csütörtökön. 

Kiemelten fontos a Corvinus számára, hogy élő kapcsolatot ápoljon a gazdasági szektorok prominens képviselőivel, így a fejlődésben kulcsszerepet játszó tanácsadópiaccal is. Büszkék vagyunk rá, hogy a BIG4-ból, azaz a könyvvizsgálói és adótanácsadói piac háromnegyedét adó négy cég közül elsőként az EY-jal léphettünk stratégiai partnerségre” – mondta a megállapodás kapcsán Anthony Radev, a Corvinus elnöke.  

Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a Corvinus oktatási anyagaiban a legfrissebb trendek, problémafelvetések is megjelenjenek az üzleti világból. Ez jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy mindig modern, naprakész tudással bocsássuk ki a hallgatókat az egyetem falai közül, folyamatosan emelve a Corvinus diploma értékét” – jelentette ki Szabó Lajos, az egyetem megbízott rektora. 

 

„A Corvinus és az EY céljai közösek. Mindent megteszünk azért, hogy a hazai gazdaság leendő döntéshozóit, a régió kiemelkedő vezetőit képezzük. Számomra nem volt kérdés, hogy erősítenünk kell az együttműködésünket. A fiatalok az Egyetemen kezdik el tervezni álmaik karrierjét, aminek megvalósítását az EY-nál tovább tudjuk támogatni, sőt együtt meg is valósítani. Ezért is örülök, hogy a jövőben már az egyetemi évek alatt még több diák felismerheti ezt az egyedülálló lehetőséget” – emelte ki Vékási Tamás, az EY vezérigazgatója. 

A megállapodás különlegessége, hogy a partnerséget évről évre a felek igényeihez igazítják. Már a tavaszi szemesztertől kezdve, a Corvinus hallgatói részt vehetnek az EY vendégelőadásain, a cég a saját működéséből származó, mindennapokban előforduló esettanulmányokat kínál feldolgozásra. Az igényektől függően a későbbiekben az EY szakdolgozatírásnál társtémavezetést vállalhat, vagy vállalati esetversenyt is indíthat. A szerződés részeként az egyetem elérést biztosít a hallgatókhoz, illetve a karrierexpóin VIP standos megjelenési lehetőséget ad az EY-nak.  

Az egyetem idén korábban már több együttműködési megállapodást kötött a gazdaságban meghatározó súlyú vállalatokkal, többek között az ExxonMobillal és a Hewlett Packard Enterprise-zal.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.22. - 14:54:21