Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Sokszínű programok közül válogathattak a februári Kutatási Hét résztvevői

2024-02-19 16:13:00

A Kutatásmenedzsment szervezésében immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Kutatási Hét programot 2024. február 5-9. között.

Budapesti Corvinus Egyetem

Az egyhetes programsorozat lehetőséget teremtett az egyetemi kutatói közösség számára, hogy bemutassa legújabb kutatási eredményeit, új együttműködéseket teremtsen, és részt vegyen izgalmas előadásokon, beszélgetéseken és workshopokon. A Kutatási Hetet ez év elején is a sokszínűség jellemezte a változatos programoknak köszönhetően.  

Az AI által inspirált témák mellett, mint például kutatástámogatási eszközök, szervezetfejlesztés vagy vizuális kommunikáció, olyan társadalmi kérdéseket is körüljártak az előadók, mint a demográfia és a nyugdíj kapcsolata, az idősgondozás, az adókedvezmények és a jóléti állam. 

A Corvinus Science Shop izgalmas és tanulságos workshopja abba avatta be a részvevőket, hogyan lépjenek kapcsolatba fogyatékosággal élő személyekkel. Az érdeklődők kiscsoportos beszélgetéseken keresztül ismerhették meg azokat az élethelyzeteket, amelyekben egy segítőkutya kiválóan tudja támogatni gazdáját, és játékos feladatokon keresztül a négylábúakkal is lehetőségük nyílt közelebbről megismerkedni.  

A kollégák számos program segítségével meríthettek inspirációt további kutatómunkájukhoz. Ezek közé tartozott többek között a vizuális adat szerepének ismertetése, valamint a kutatói introspekcióval és eszképizmussal foglalkozó workshop. Míg a második napon a kutatóközpontok számára nyílt bemutatkozási lehetőség, addig csütörtökön a Corvinus Doktori Iskolák PhD hallgatói is oktatói ismertették kutatási területeiket.   

A European Research Grant Office (ERGO) csapata két tájékoztató fórumot szervezett. “Unlocking Opportunities: Your Guide to Becoming an EU Evaluator” című kerekasztal-beszélgetés résztvevői azzal kapcsolatban osztották meg tapasztalatikat a hallgatósággal, hogy miért érdemes EU-s pályázati értékelőnek jelentkezni. A pályájuk elején járó kollégáknak is számos alternatívat felmutatva a fiatal kutatók hazai és nemzetközi pályázati lehetőségei is bemutatásra kerültek.  

Az eseménysorozat pénteken a “Boosting Corvinus Research Visibility Globally” című tematikus nappal és networking fogadással zárult.  

A februári Kutatási hét közel 40 eseménye ez alkalommal is 500 fő feletti látogatottságot vonzott a személyes és az online térben együttesen. Ez alkalommal a programok közel fele angol nyelvű volt. 

Számos eseményről az elkövetkező időszakban külön beszámolót olvashatnak az érdeklődők, érdemes lesz tehát figyelemmel kísérni a Kutatási Héttel kapcsolatban megjelenő összefoglalókat.  

 

További információk a programokról itt található. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.15. - 22:09:05