Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Sok százan ünnepeltük a Gellért Campus megnyitását

2024-02-26 13:34:00

Háromévnyi munka után február 22-én hivatalosan is megnyitotta a kapuit a Corvinus Gellért Campus. A szimbolikus kulcsátadás mellett rengeteg hallgatói és munkatársi programmal készültünk. A számos közösségi program bebizonyította, hogy szükség van a campus közösségi tereire, és össze tudja kovácsolni a közösséget.
Budapesti Corvinus Egyetem

 

A hallgatók már csaknem két hete a Gellért Campus modern és innovatív tereiben tanulhatnak, hivatalosan pedig február 22-én, egy nagyszabású hallgatói és munkatársi nyílt nappal nyitottuk meg az új campust és ezzel az Egyetem egy új korszakát.  

A campuson mintegy 680 hallgató tud egyszerre dolgozni, a hasznos terület csaknem 14 ezer. Az épületet kooperatív, többfunkciós oktatási-kutatási helyiségek és közösségi terek töltik meg, és egy 300 fős előadóterem is rendelkezésre áll. Az 1,1 hektáros parkban akár kültéri órákat is lehet tartani.  A multifunkciós sportközpontban egy kültéri és egy beltéri csapatsport-pályát is kialakítottak, emellett fitnesztermet és 4 mozgásstúdiót is használhatnak a corvinusosok. A campus sportkülönlegessége a hamarosan megnyíló mászófal-terem lesz.   

 

A megnyitó  

Több mint 800 hallgató és munkatárs jött el a nap valamely programjára. Workshopok, kerekasztal-beszélgetések, előadások és különböző játékos programok közül tudtak választani, amelyek a campus szellemiségéről, az innovációról, a fenntarthatóságról és a közösségről szóltak. Előadást tartott többek között Pál Feri atya a mentális egészségről, César Hidalgo, a Kollektív Tanulás Központunk vezetője az adatvizualizációról és Ürge-Vorsatz Diána éghajlatkutató is a fenntarthatóságról, illetve Marco Rossival, a magyar fociválogatott szövetségi kapitányával is volt egy beszélgetés, amelyen az érdeklődők is feltehették kérdéseiket. A programsorozat részeként workshopokon lehetett kipróbálni például a Campus különlegességének számító Adatteret és a sokféle designeszközt kínáló Makerspace-t. 

Az eseményen Hernádi Zsolt a fenntartó nevében átadta a Campus szimbolikus kulcsait az Egyetemet képviselő Szabó Lajosnak, a megbízott rektornak és Kovács Kristófnak, a Hallgatói Önkormányzat elnökének. Az öt kulcsból álló kulcscsomót a campus építésének fontos adatairól mintázták, szimbolizálja például a 786 713 munkaórát, amely az elkészüléséhez kellett és az építésben részt vevő 2834 szakembert is.  

Kovács Kristóf köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a campus előkészítésében és hozzátette: “az új campus mindannyiunk számára inspirációt jelent, hogy még magasabbra törjünk és még többet érjünk el. Ezek a falak lesznek tanúi majd több ezer közgazdász hallgató számára a legendás oktatóknak, vicces pillanatoknak, nagy szerelmeknek, és reméljük, hogy kevés vizsgabukásnak.”  

A Maecenas Univeritatis Corvini Alapítvány kuratóriumának elnöke megnyitóbeszédében elmondta, „Közép-Európa élvonalába akarunk eljutni, és az épület ennek is a szimbóluma. A Corvinusból olyan egyetemet hozunk létre, ahová a régióból szívesen jönnek tanulni; olyat, amelyik felveszi a versenyt a nyugati egyetemekkel; olyat, amelyik a legversenyképesebb diplomát adja a hallgatóknak; olyat, amelyik megteremti a régióban az észak-déli értelmiségi folyosót. 

Szabó Lajos köszönőbeszédében úgy fogalmazott, az épület a 4I háza: az innovációé, az inspirációé, az interakcióé és az integrációé. Ezek azok a kulcstényezők, amik különlegessé teszik ezt a helyet”. A hivatalos megnyitón Csák János kulturális és innovációs miniszter is részt vett, aki hangsúlyozta: „az épület önmagában csak kő, vas és üveg. Ezt az épületet az határozza meg, amilyen szellemiséggel Önök, hallgatók megtöltik.  

Reméljük, minél többen kaptak kedvet, hogy időt töltsenek a Campuson, és kihasználják a remek lehetőségeit. 

 

Nézd meg a megnyitó képeit, és a campusról készült videót: 

   

„Az egyetem megújulásának uniós részforrása az RRF-2.1.2-21-2022-00034 „Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális és készségfejlesztése” projektből került finanszírozásra.”

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.24. - 15:25:19