Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Sikerrel startolt a MyView

2023-02-15 10:47:27

Az előző félévben indult az új hallgatói véleményezési rendszer.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Ambassador Computer

Decemberben végleg búcsút intettünk a hallgatói visszajelzések eddig első számú platformjának, a HALVEL-nek, és a MyView vette át a helyét. Ugyan a rendszer legalapvetőbb jellemzői ugyanazok (félév végén, egy alkalommal lehet kitölteni, kurzusonként és oktatónként is van lehetőség a véleményezésre), a MyView egy olyan alternatívát jelent a hallgatók számára, amely nemcsak felhasználóbarátabb, de a gyakorlati jelentősége is nagyobb.  

Fókuszban a hallgatói vélemény 

A MyView fontos részét képezi a Teaching Excellence-nek, ami egy, az Egyetemen jelenleg kialakítás alatt álló, támogató-fejlesztő értékelési keretrendszer. Ennek révén az oktatók feltérképezhetik erősségeiket és a fejlesztendő területeket is. A hallgatói vélemények tehát nemcsak eljutnak az oktatókig, de kifejezetten cél az is, hogy ezeket a visszajelzéseket beépítsék a gyakorlatba a következő félévek kurzusai során.  

Dr. Vas Réka oktatási rektorhelyettes kiemelte, hogy a Corvinuson zajló kultúraváltás fontos része a MyView. „Több digitális fejlesztés zajlik jelenleg az Egyetemen. Mint ahogyan a többire, erre is igaz az, hogy az egyik legfontosabb cél a modernizáció, azaz, hogy a hallgatóinknak az aktuális felhasználói elvárásoknak megfelelő élményben lehessen részük. Szerettünk volna azonban egy kultúraváltási folyamatot is elindítani azzal, hogy kivezettük a rendszerből a kedvezményes tárgyfelvételt mint motiváló eszközt. A cél az, hogy a hallgató érezze, a fókusz a véleményén van, ne csak a jutalom miatt töltse ki a kérdőívet. Eredményes kezdést tudhatunk magunk mögött: annak ellenére, hogy rövidebb lett a kitöltési időszak, és megszüntettük a jutalmazást is, az egy évvel ezelőtti 39%-os kitöltési arányt 46%-ra sikerült növelni” – mondta Vas Réka.  

Az első eredmények 

A hallgatók decemberben 850 oktatót értékeltek különböző szempontok alapján. Összességében az oktatók szakmai felkészültségével és objektivitásával voltak a legelégedettebbek, a fejlesztendő területek között pedig a hallgatói igényekre való folyamatos reflexió és motiválás szerepelt.  

Alapképzésen csaknem a hallgatók fele válaszolt a kérdésekre, legjobb összesített értékeléseket ezen a képzései szinten a Pénzügy és számvitel, a Nemzetközi tanulmányok és a Kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatók adták. Mesterképzésen a legelégedettebbek a Közgazdasági elemző, a Sportmenedzser és a Marketing képzések hallgatói voltak az oktatóik teljesítményével.  

Az első hallgatói visszajelzések megerősítették azt, hogy a rendszer megújítása elérte céljait. „A felület átláthatóbb volt, és sokkal modernebb, mint a HALVEL. Két dolog miatt is tetszett az, hogy az utolsó órán tölthettük ki a kérdőívet: így nem kellett külön emlékeztető, és nem a szabadidőnk terhére vettünk részt a felmérésben” – mondta Fodor Vivien Kommunikáció- és médiatudomány alapszakos hallgató.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 21:54:30