Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Sikeres EFMD re-akkreditáció a Corvinuson

2022-04-29 14:34:58

Újabb 3 évre szerezte meg a rangos EFMD akkreditációt a Corvinus-MSM-SEED Executive MBA posztgraduális képzés.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

2022. április 27-én ülésezett az EFMD Programme Accreditation Akkreditáló Bizottsága, amely megszavazta a 3 évre szóló minősítését az Executive MBA szak számára. A re-akkreditációs folyamat részeként a Corvinus 2021 decemberében nyújtotta be önértékelő jelentését, 2022. januárban pedig online formában zajlott az akkreditációs látogatás. A látogatás során egy 3 tagú nemzetközi bizottság interjúk során győződött meg a szak, illetve a hozzá kapcsolódó intézményi háttér minőségéről.  

A nemzetközi minősítést 2009-ben szerezte meg először a szak, most negyedik alkalommal sikerült megújítani az akkreditációt. “Ez az akkreditáció nem csak azért fontos, mert a nemzetközi szervezet elismeri a képzés minőségi megfelelését, hanem a hasznos szakértői visszajelzések miatt is, amelyek a további fejlődésben segítenek” – nyilatkozta Fehér Péter, az Executive degree programokért és szakirányú továbbképzésekért felelős dékán. 

Az eltelt több mint 10 év alatt a szak sok átalakuláson ment keresztül az akkreditációs ajánlások mentén. Az elmúlt 3 év két legfontosabb előrelépése a szakfejlesztés részeként megújult szakmai tartalom és a szak nemzetköziesítése, ez utóbbi kiemelt szempont egy nemzetközi akkreditáció esetében. 2019 óta kettős diploma megszerzésére ad lehetőséget a Corvinus a szakra jelentkezők számára a Maastricht School of Management holland intézménnyel kötöttmegállapodás értelmében. Az együttműködésben a hazai vezetőképzésben tapasztalt SEED üzleti iskola (SEED School for Executive Education and Development) is szerepet vállal – a hazai és régiós vállalati hálózatával és oktató szakemberekkel támogatja a képzést. Az együttműködés révén a hallgatók nemzetközi hallgatói élménye erősödött a bővülő nemzetközi oktatók révén, illetve a képzésbe kötelezően beépített kéthetes nemzetközi MBA nyári egyetemnek köszönhetően, amely Maastrichtban zajlik.  

A szak fejlesztési eredményei közül a látogató bizottság kiemelte a vezetői készségek fejlesztésére irányuló képzés modult, mely alapos, személyre szabott fejlesztést nyújt a hallgatóknak a képzés teljes időtartama alatt. Úgy vélték, hogy ez egy különleges egyedisége a képzésnek, amely például szolgálhat más intézményeknek is. A bizottság méltatta az oktatók elköteleződését és szakmai felkészültségét, és a hallgatók kiváló összetételét.  

„Az akkreditáció fontos megerősítés és visszacsatolás a szakot irányító csapat és az oktatók számára.  Az elkövetkező 3 évben a minőségbiztosítási folyamatok fejlesztésére, illetve a képzéshez szorosan kapcsolódó vállalati és alumni kapcsolatok megerősítésére kell fókuszálnunk” – emelte ki a két legfontosabb feladatot Toarnicky Andrea, az akkreditált szak felelőse. 

A Nemzetközi Kapcsolatok és Akkreditációk és az Executive MBA szak vezetősége köszönetet szeretne mondani minden kollégának, hallgatónak, alumninak és partnernek, akik a felkészülést, illetve a bizottsági látogatást részvételükkel segítették. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.18. - 16:01:47