Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Segíts tolmácsként a menekülteknek!

2022-03-09 09:56:33

Több szervezethez is csatlakozhatsz, ha szeretnél aktívan segíteni az ukrán-orosz háború miatt rászorulóknak.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Az elmúlt napokban folyamatosan gyűlt azoknak a tárgyi- és pénzadományoknak a mennyisége, amit a menekülteknek ajánlottatok fel. Arra is van azonban lehetőségetek, hogy a szabadidőtökben tolmácsolás formájában segítsetek azoknak, akiknek most a legnagyobb szüksége van erre. Összegyűjtöttünk néhány olyan lehetőséget, ahol ezt megtehetitek.

 

Híd Kárpátaljért – Felsőoktatási Infóvonal 

Önkéntes tevékenység vagy munkavégzés 

A Tempus Közalapítvány a Híd Kárpátaljáért segélyprogram keretein belül felsőoktatási infóvonalat működtet az Ukrajnából menekült hallgatóknak és oktatóknak, amelyhez tolmácsok jelentkezését várják. A felsőoktatási infóvonal a hét minden napján 6-tól 22óráig üzemel. 

Heti minimum 20 órás segítség esetén munkaviszony keretében foglalkoztatják a jelentkezőket, önkéntestként azonban ennél kevesebb vállalt óraszámmal is segíthetsz. Az együttműködés előre egyeztetett beosztási szerint zajlik. Előnyben részesítik a több órát, valamint hétvégi munkavégzést is vállaló jelentkezőket.  

Szükséges nyelvtudás: a magyar és az angol elengedhetetlen, az ukrán előnyt jelent. 

Jelentkezés: titkarsag@tpf.hu  Kérjük, hogy küldd el a nevedet, az e-mail címedet, a telefonszámodat és a vállalt óraszámot. 

 

 

Közigazgatási Ügyfélvonal – általános menekültügyi tájékoztató 

A résztvevők ösztöndíjat kaphatnak 

A 1818-as Közigazgatási Ügyfélvonal általános menekültügyi tájékoztató vonalat hoz létre, amelyhez várják nyelvtudással rendelkező hallgatók jelentkezését. 

Szükséges nyelvtudás: fontos, hogy beszélj oroszul vagy ukránul, és magyarul, az angol pedig előnyt jelent. 

Jelentkezés: ezen az online űrlapon keresztül. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 17:42:45