Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Corvinusos diák a Richter Ideathon győztes csapatában

2022-11-10 11:28:53

Összesen harminc, az ország legkülönfélébb felsőoktatási intézményéből érkező diák dolgozott 24 órán keresztül öt csapatban egy, a Richter által felvetett probléma megoldásán. A magyar gyógyszergyártó vállalat első, egyetemisták számára szervezett ötletmaraton versenyének célja egy olyan közeg megteremtése, ahol kreatív gondolkodású és széles körű ismeretekkel rendelkező fiatalok találkozhatnak függetlenül választott egyetemüktől vagy szakirányuktól, hogy közösen kutassák a megoldást egy adott társadalmi problémára.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az első Richter Ideathont a vállalatalapító születésének 150. évfordulója alkalmából tartották. A szervezők Richter Gedeon szellemiségét megidézve állítottak össze egy olyan programot hazai alap- és mesterszakos hallgatók számára, melyen fiatal tudós mentorok közreműködésével fejleszthetik együttműködési képességüket, kapcsolatokat építhetnek, és próbára tehetik tudásukat, rátermettségüket.

A csapatoknak egy olyan megoldást kellett találniuk, amely a társadalom egészségi állapotának javítását, valamint az egészségügyi ellátórendszer hatékony működésének előmozdítását támogatja a lakosság egészségtudatosságának növelésén keresztül. A szervezők olyan megvalósítható projektek kidolgozását várták, amelyek a fenti célokat segítő, támogató eszközöket hatékonyan és relevánsan kombinálják a betegedukáció, a prevenció, valamint a betegkommunikáció területén.

A 24 órás ötletmaratonon kidolgozott projektötleteket Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Polgár Judit nemzetközi sakknagymester és Dr. Gonda Imre, a Richter Gedeon Nyrt. Jogi és szellemitulajdon-védelmi főosztályvezetője által alkotott zsűri bírálta el.

A Richter Ideathon győztes csapata és a zsűri

Az első Richter Ideathon győztese a Kis-Tóth Ágnes által mentorált Balogh Roland (Budapesti Corvinus Egyetem – (Fenti képünkön balról a harmadik. A szerk.)), Bódi Daniella Ilona (Semmelweis Egyetem), Csongrádi Péter (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Lipcsei Sándor (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Mayer Kata (Eötvös Loránd Tudományegyetem) és Szenei Judit (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) hallgatókból álló AboutMe csapata lett, megoldásuk lényege a fiatalok mentális egészségének megőrzését célzó digitális program volt. A nyertesek az inspiratív közegen és a kiváló kapcsolatteremtési lehetőségeken túl fejenként 200 000 forint értékű díjazásban is részesültek.

 „A kreativitás nagyon jól tetten érhető volt a témaválasztásokban, a prezentáció és az érvelés során pedig igazi szenvedélynek lehettünk tanúi. Azt kívánjuk, hogy ezt a jövőben is megőrizzék, és hasznosítani tudják az élet minden területén” – tette hozzá az esemény zárszavában Dr. Gonda Imre, a Richter Gedeon Nyrt. Jogi és szellemitulajdon-védelmi főosztályvezetője.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.23. - 01:53:31