Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Rendkívüli Szenátus: új akadémiai vezetők kinevezését támogatták, határoztak a felvételi rendszer átalakításáról 2024-től

2022-10-03 16:37:34

A Budapesti Corvinus Egyetem Szenátusa szeptember 30-án rendkívüli ülést tartott, mely során három napirendben hoztak határozatot. A Szenátus 27 tagja közül az ülés kezdetekor 18 fő volt jelen, a Szenátus határozatképes volt. A tanácskozáson az Egyetem rektora egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Első napirendi pontként akadémiai vezetői pályázatokat tárgyalt a testület. Az Executive és szakirányú továbbképzésekért felelős dékáni pozícióra a Szenátus 11 igen, 3 nem, 4 érvénytelen szavazati arányban támogatta Patrick Bohl, a Marketing- és kommunikációtudományi Intézet adjunktusának, a Corvinus német nyelvű DSG programja vezetőjének jelölését. Az előterjesztő, Vas Réka oktatási rektorhelyettes kiemelte, Patrik Bohl közel 20 éves gyakorlati, az üzleti szférában szerzett vezetői tapasztalatát, valamint széleskörű szakmai kapcsolatrendszerét kamatoztatni tudja majd a szakirányú és non-degree képzések résztvevői számának és sikerességének növelésében. 

Az Egyetem nemzetközi képzésekért felelős vezetői pozíciójára Kelemen Zita egyetemi docens, a Nemzetközi Kapcsolatok és Akkreditációk jelenlegi stratégiai igazgatójának pályázatát a Szenátus 16 igen, 0 nem, 2 érvénytelen szavazati arányban támogatta. Az előterjesztő, Vas Réka oktatási rektorhelyettes hangsúlyozta, Kelemen Zita több mint 10 éve oszlopos tagja az Egyetemnek, szakmai kiválóságát a nemzetközi kapcsolatok intenzív és eredményes ápolása, az Erasmus és Study abroad programok gondozása terén már számtalanszor bizonyította. 

Második napirendként tárgyalta és egyhangúlag (18 igen szavazattal) támogatta a Szenátus a felvételi rendszer 2024-től történő átalakításának koncepcióját. 

Utolsó napirendként a testület egyhangúlag (18 igen szavazattal) támogatta az Ellátásilánc-menedzsment mesterképzési szak indítását angol nyelven a 2023/2024. tanév őszi félévétől. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 12:04:26