Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Rendkívüli egyszeri juttatás a Corvinuson

2022-09-27 10:57:07

A megnövekedett megélhetési költségekre tekintettel egyszeri rendkívüli évközi - a hazai felsőoktatásban egyedi - juttatásban részesülnek a Budapesti Corvinus Egyetem munkatársai.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Szeptember 22-én – a fenntartó egyetértésével – döntött arról a Budapesti Corvinus Egyetem Elnöki Testülete, hogy rendkívüli bérkompenzációval, egységesen bruttó 400 000 forint juttatással enyhíti a munkatársak megemelkedett anyagi terheit, amelyek az élelmiszer- és rezsiköltségek emelkedése miatt keletkeztek.   

Az intézkedés több mint 900 munkatársat érint, összköltsége több mint 410 millió forint.  Az extra juttatás a tartós betegállományban lévőket és a CSED-re jogosultakat is megilleti. A részmunkaidősök a foglalkoztatásuk arányában, a próbaidősök a próbaidő lejárta után részesülnek a kifizetésben. A bruttó 1,5 millió forint feletti havi alapbérrel rendelkezők és a felmondási idejüket töltők nem részesülnek a támogatásból. A juttatási csomagról az Egyetem vezetése egyeztetett az FDSZ BCE Szakszervezettel. 

Az egyetem a kompenzáció összegét két részletben: októberben és decemberben utalja majd, a szeptemberi és a novemberi munkabérrel együtt.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 20:27:10