Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Rektori interjú az Erasmus+-ról és az egyetemi eredményekről

2023-02-10 11:28:05

Hír TV, Napi aktuális című hírháttér-műsor

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Néhány gondolat Takáts Előd rektortól a 2023. február 6-ai interjúból: 

  • “Külön kell választanunk a rövid és a hosszú távú hatásokat. Én szeretnék most minden hallgatót és minden felvételizőt különösképpen megnyugtatni, hogy rövid távon nem várható kellemetlen hatás. Ugyanis az Erasmus-szerződéseket hosszú távú szerződések szabályozzák, és ugyan új szerződéseket nem tudunk kötni, új kötelezettségvállalást az EU már nem fogad el. De mind az egyetem, mind a magyar kormányzat vállalta azt, hogy a kötelezettségvállaláshoz szükséges anyagi forrásokat biztosítja a hallgatóknak. Azaz a magyar hallgatók el tudnak menni Erasmus-programokra, amely az európai egység és az európai gondolkodásnak az egyik legfontosabb, legjobb eszköze.” 
  • “Bármit is gondolunk a vitáról az Európai Unió és a magyar kormányzat és Magyarország között, egy valami biztos, semmilyen problémát nem okoztak az erasmusos diákok és a tanáraik sem. Bárhogyan is működik a kuratórium, bárhogyan is működik az alapítványi struktúrában levő egyetem, azért nem a diák felelős, és nem is az a tanár, aki egy, mondjuk egy Horizont Európa programra menne el.” 
  • “Az elmúlt 7 évben 3,6 millió eurót nyert Horizont pályázaton a Corvinus Egyetem, tavaly december 15-ig 4 millió eurót nyertünk egy év alatt, többet, mint 7 év alatt összesen. Az Egyetem nagyon sikeresen nyitott. Több mint 10-szer annyi jó publikációnk van, mint 5 évvel ezelőtt.  A nemzetközi publikációink száma 5 év alatt ötszörösére, 3 év alatt háromszorosára növekedett, plusz 400 százalékra, plusz 200 százalékra. Ez egy objektív, látható eredmény, amit a nemzetközi tudományos közösség igazolt vissza. 25 százalékra növekedett kevesebb mint 10 százalékról a belépő évfolyamban a nemzetközi hallgatóknak a száma évről évre. A Corvinuson rekordmagas pontszámok vannak: az országban a 10 legmagasabb pontszámú szakból 7 nálunk található. Ha vannak objektív, a nemzetközi versenyben, a nemzetközi piacon elért eredmények, ezekre szerintem jogosan lehetünk büszkék.” 
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 12:37:15