Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Rangos üzleti iskolák csapatai versenyeztek a Case Solvers és a Corvinus közös esetversenyén

2023-04-25 16:08:13

A versenyen a kanadai Ivey Business School és az amerikai University of Southern California csapatai vihették haza a trófeát.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Case Solvers és a Budapesti Corvinus Egyetem idén 5. alkalommal rendezte meg a Central European Case Competition nemzetközi esettanulmány-versenyét, amelyen 16 csapat versengett az első helyért. A résztvevő csapatoknak két valós üzleti esettanulmányt kellett megoldania 5, illetve 24 óra alatt. Az 5 órás, a Magyar Zene Házáról szóló esettanulmány trófeáját a kanadai Ivey Business School, míg a 24 órás Navitasoft eset első díját az amerikai University of Southern California csapata vihette haza.

A Central European Case Competition az egyik legnagyobb üzleti esettanulmányi verseny Közép-Európában. Az idei évben a diákok 8 országból érkeztek Ausztráliától kezdve Szingapúron át az Egyesült Államokig. A verseny során 2 esettanulmányt kellett megoldaniuk a 4 fős csapatoknak, majd prezentálniuk a szakmai zsűri előtt.

A Magyar Zene Házának a célja a zene széles körben történő népszerűsítése Magyarországon. A diákok által megoldott esettanulmány is ehhez a küldetéshez kapcsolódott, hiszen olyan kérdésekre kellett választ adniuk, hogy hogyan lehet a társadalmi célok szem előtt tartásával, magas minőségű, teltházas programokat szervezni elérhető jegyárak mellett. Milyen fenntartható finanszírozási modell irányába mozduljon el a Zene Háza, miközben az említett célok is teljesülnek? Milyen piaci jellegű bevételi forrásokat alakíthat ki a Zene Háza, úgy, hogy nem sérül a társadalmi misszió? A nemzetközi csapatok szépen és logikusan felépített megoldásokat vittek a szakmai zsűri elé, több csapat nemzetközi összehasonlítást és elemzést végzett, olyan neves kulturális intézmények működését tekintette át, mint a  , a Louvre vagy a Tate Modern. A csapatok által javasolt megoldások érintették a magas minőségű kiterjesztett, játékosított edukáció, az online és offline zenei programok területét is.

A Central European Case Competition 24 órás esete a Navitasoft legújabb platformjáról, az úgynevezett Energy Market of Things platformról szólt. Az eset megoldása során a csapatoknak három kulcskérdésre kellett választ adniuk: Egyrészt, hogyan léphet be a vállalat a német piacra, milyen szegmenst és eszközöket célozzon meg a piacra lépés során? Másrészt, mi a megfelelő üzleti modell, amelyre a platform a jövőbeli növekedését építheti? Végül, hogyan szólítsa meg a vállalat a felhasználókat és hogyan nézzen ki a felhasználói onboarding folyamat? A csapatok a partneri kapcsolatokra és a fogyasztók edukációjára helyezték a hangsúlyt.

Az idei CECC hosszú idő után az első személyes jelenléttel járó nemzetközi esettanulmány-verseny Magyarországon. A magyar csapatok – köztük a Budapesti Corvinus Egyetem – már több mint két évtizede vesznek részt hasonló nemzetközi megmérettetéseken. A Case Solvers (www.case-solvers.com) egy budapesti székhelyű startup vállalkozás, amely az esetmódszeren keresztül történő készségfejlesztést és mérést tűzte a zászlajára. Az elmúlt 10 évben 33 országban képzett tehetséges diákokat és munkavállalókat az esetmódszer segítségével.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.22. - 15:10:46