Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Pótfelvételt hirdet hallgatóknak a Korszakos Könyvek Képzési program

2022-01-17 11:54:37

Szívesen cserélnél eszmét tutoriális körülmények között a politika, a jog, a vallás, a kultúra és a gazdaság alapkérdéseiről? Szeretnél klasszikus műveket és gondolkodókat mélyebben megismerni? Szeretnél szabad, kreatív formában esszét írni? Úgy érzed, hogy a szaktudományos ismeretek mellett érdemes a műveltségedet is gyarapítani?

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Ha a fenti kérdésekre igennel válaszoltál, akkor neked szól a 2021/2022. tavaszán kezdődő, hat szabadon álló tárgyból felépülő Korszakos Könyvek képzési program! 

A programra az egyetem bármely alap- vagy osztatlan képzésben részt vevő, nappali tagozatos hallgatójaakinek az egyetemi felvételi pontszáma legalább 400 pont volt, jelentkezhet az első aktív őszi félévében egy esszé elkészítésével. Az esszében 4-5 oldalon mutass be egy olyan könyvet, művet, amelyről úgy véled, hogy gondolkodásod alakulása, szellemi érésed szempontjából döntő jelentőségű volt. Ez lehet szépirodalmi (pl. regény), vagy valamilyen társadalomtudományi-bölcseleti mű. A szerzők elsősorban olvasmányélmény-alapú munkákat várnak, nem tudományos értekezéseket, elemzéseket.  

 Támpontok a könyv kiválasztásához: 

  • segített mélyebben megérteni valami fontosat a világból, 
  • úgy érezted, hogy általa jobban el tudod helyezni magad a társadalomban, közösségben, hozzájárult önmagad megismeréséhez, 
  • vagy éppen nagyon is provokatív volt számodra, de ezzel együtt szellemi ébresztőként szolgált.  

A programra felvettek félévenként két tantárgyat hallgatnak, amelyeket a választható tantárgyak keretének terhére vehetnek fel. A képzés kiscsoportos szemináriumi formában zajlik, ezért a felvehető diákok száma korlátozott (25 fő/csoport)  

Felvételi dolgozat leadási határideje: 2022. január 30. vasárnap 23:59 

A beérkező pályamunkákat a korszakoskonyvek@gmail.com e-mail címre küldjétek. 

A felvételi űrlap az alábbi linken érhető el. 

Bővebb információt a programról az alábbi oldalon találtok. 

Korábbi hallgatók beszámolóját a programról itt olvashatjátok. 

További információ: korszakoskonyvek@gmail.com 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 13:59:08