Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Pillanatképek a KÖZPOL Alumni Közösségi Találkozóról

2023-11-27 10:43:00

A Közpolitika Szak öregdiákjainak találkozóján csaknem 50 öregdiák és a szak számos oktatója vett részt tíz különböző országból.
Budapesti Corvinus Egyetem

November 16-án tartottuk a Közpolitika Szak öregdiákjainak találkozóját a Tanszék és a Corvinus Alumni & Karrier Iroda közös szervezésben, ahol csaknem 50 öregdiák és a szak számos oktatója gyűlt össze 10 különböző országból és különböző szakmai területekről, karrierutakról. Voltak, akik egészen Münchenből és Koszovóból jöttek, de csatlakoztak hozzánk online például Kongóból is, hogy újra találkozhassanak barátaikkal és oktatóikkal. 

A rendezvény során minden résztvevőnek lehetősége nyílt megosztania a corvinuson töltött diákélet utáni útjának történetét egy szórakoztató interaktív foglalkozáson keresztül, amely lehetővé tette, hogy mindenki jobban megismerje egymást, függetlenül attól, hogy melyik évben diplomázott. Az esemény egyik különleges vendége Jenei György professzor úr, a tanszék egyik alapítója volt. Az általa megosztott emlékek visszarepítették a résztvevőket a rendszerváltás idejére, amikor ő és kollégái az elsők között voltak a tudományos és szakmai nemzetközi kapcsolatok kiépítésében a nyugat-európai partnerintézményekkel. 

A tanszék jelenlegi vezetője, Hajnal György professzor megosztotta azt a fejlődési ívet, ami egy nemzetközileg is sajátos szakmai profilú program kiépüléséhez vezetett: míg a vezető nyugat-európai és észak-amerikai egyetemek közpolitikai és közigazgatási programjai hasonlóan multidiszciplinárisak, az erős közgazdaságtani komponens a corvinusos képzés sajátossága lett és maradt. A KÖZPOL családot összetartó erős közösségi kapocs pedig szintén látványosan jelen volt a rendezvény hangulatában. 

Az esemény több volt egy összejövetelnél; közös megünneplése volt a tanszék gazdag fejlődési történetének, a végzett hallgatóink szakmai és személyes sikereinek és az együtt felépített egyetemi és szakami közösségnek. 

Köszönjük mindenkinek a részvételt, bízunk a jövőbeli kapcsolatok építésében, az élmények megosztásában és hagyományaink és értékeink tovább élésében! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.12. - 16:57:08