Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Pályázatot hirdet hallgatóknak a Sádt Győző és a Kovács Alapítvány

2023-02-08 16:38:10

Az ösztöndíjpályázatot 2023. április 14-ig lehet benyújtani.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Sádt Győző emlékére szülei és testvérei alapítványt hoztak létre. Sádt Győzőt – a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem IV. éves nappali tagozatos hallgatóját – a Skála Áruház pénzszállító autójának kirablásakor érte halálos lövés 1992-ben. Az alapítvány tőkéje Győző megtakarított pénzéből, a szülők, barátok, oktatási intézmények, a Corvinus Egyetem, a Skála Rt., a Soros Alapítvány, a Demján Alapítvány hozzájárulásaiból, pályázati pénzekből, valamint az állampolgárok által felajánlott 1% személyi jövedelemadóból állt össze. 

A Sádt Győző Alapítvány 2022-ben együttműködési megállapodást kötött a Kovács Alapítvánnyal, melynek értelmében közös pályázatot hirdetnek a Corvinus Egyetem hallgatói számára. Az alapító okirat értelmében csak alapszakos felsőbbéves, vagy mesterszakos elsőéves hallgatók pályázhatnak. 

A pályázat elbírálásakor az alapítvány kuratóriuma előnyben részesíti azokat, 

  • akiknek tanulmányi eredményük megfelelő, 
  • akiknek szociális helyzetük indokolja, 
  • akik közösségi tevékenységükkel kivívták társaik elismerését, és 
  • akik a tanulás mellett szakmai vagy egyéb munkát végeznek. 

A pályázat beadásához külön formanyomtatvány nincs, hanem egy A/4-es lapon benyújtandó kérelem szükséges részletes, bemutatkozó önéletrajzzal, melyhez a tanulmányi eredményeket, szociális helyzetet, közösségi munkát, publikációkat, illetve egyéb tevékenységeket igazoló dokumentumok másolatainak csatolását várják. A pályázat elbírálásának alapfeltétele a pályázó szociális helyzetének bemutatása. 

A legjobb pályázókat a kuratórium ösztöndíjban vagy egyszeri pénztámogatásban részesíti. A pályázatok beérkezési határideje 2023. április 14., a kért dokumentumokat e-mailben, vagy postán feladva lehet elküldeni. 

Az eredményhirdetés helyéről és idejéről a nyertes pályázókat a kuratórium értesíti. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 04:10:59