Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Öt új mesterszakot indít a Corvinus, a legtöbbjük egyéves angol képzés lesz

2023-01-20 11:29:38

Diplomácia, Közösségi kormányzás, Marketingstratégia és innováció, Haladó ellátásilánc-menedzsment, valamint Gazdaságiviselkedés-elemzés mesterszakot is indít idén ősztől a Corvinus az eddig kínált húsz mesterképzésen felül.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az új szakok angolul indulnak, legtöbbjük egy tanév alatt elvégezhető, és a meghirdetett formában Magyarországon egyedülállóak.

A felsőoktatási törvény tavaly év végi módosításának köszönhetően az egyetemek, főiskolák rendkívüli eljárásban, néhány napos határidővel már közvetlenül, soron kívül is regisztrálhattak mesterképzéseket az Oktatási Hivatalnál.  

Magyarország vezető gazdasági és társadalomtudományi egyetemeként a mesterszakkínálat folyamatos megújítása stratégiai célja a Budapesti Corvinus Egyetemnek, ezért az intézmény élt a jogszabály adta lehetőséggel, és öt új mesterképzés nyilvántartásba vételét kezdeményezte. Az új szakok a meghirdetett formában Magyarországon egyedülállóak” – mondta Takáts Előd, a Corvinus rektora.  

A Diplomácia, a Közösségi kormányzás, a Marketingstratégia és innováció, valamint a Haladó ellátásilánc-menedzsment szakok egyévesek, a Gazdaságiviselkedés-elemzés mesterszak kétéves. Minden új képzés angol nyelven indul. 

  • A Diplomácia szakon végzett hallgatók hazájuk érdekeit a gyakorlatban is hatékonyan képviselhetik majd. A szak különféle előképzettségű diákoknak is szól, akik a diplomaszerzés után korábbi tanulmányaiknak megfelelő szakdiplomáciai területen helyezkedhetnek majd el.  
  • A Közösségi kormányzás szakon diplomát szerzett hallgatók a közcélú projektekben felelős szakmai munkát tudnak majd végezni a közszektor állami és nem állami intézményeiben, nonprofit szervezeteiben, hazai és nemzetközi szervezetekben.  
  • A Marketingstratégia és innováció szakon olyan felkészült jövőbeli vezetőket képez az egyetem, akik a digitalizációt megértve komplex marketingstratégiai döntéseket hoznak és a marketing szempontjait képviselik a legkülönbözőbb üzleti szektorokban, vállalati típusaiban, lokális és nemzetközi piacokon egyaránt.  
  • A Haladó ellátásilánc-menedzsment szak diplomásai azokat az átfogó ellátási láncokat logisztikai rendszereket tervezik meg, irányítják és fejlesztik, amelyek átszövik a vállalatokat a szervezeten belül és a vállalatok között is. 
  • A Gazdaságiviselkedés-elemzés szak a teljes közép-európai régióban hiánypótló. Fókuszában a fogyasztói és szervezeti viselkedés és döntések, valamint a társadalmi, gazdasági változások állnak. A képzés során hallgatóink olyan magas szintű, interdiszciplináris ismeretekkel rendelkező szakemberekké válnak, akik gazdasági, pszichológiai és kutatásmódszertani ismereteik révén képesek értelmezni és mérésekkel előre jelezni az ember gazdasági és szervezeti viselkedését, gondolkodását és döntéshozatali folyamatait.  

Az öt új szakra január 31. és február 15. között jelentkezhetnek a hallgatók az Oktatási Hivatal felvi.hu felületén.  

A Corvinuson az említetteken kívül még négy mesterszakot lehet egy tanév alatt elvégezni: az Ellátásilánc-menedzsmentet, a Közgazdálkodás és közpolitikát, a Nemzetközi gazdasági és gazdálkodást, valamint a Marketinget. Az egyetem kétéves mesterszakjai között a Gazdaságiviselkedés-elemzés mellett szintén idei újdonság lesz – hazai unikumként – a Politikai gazdaságtan képzés. A mesterszakokról a Corvinus online nyílt napot tart január 25-én. 

A Corvinuson folyó szakmai munka színvonalát jelzi, hogy az egyetem Magyarországon egyedüliként két nemzetközi intézményi akkreditációval is rendelkezik: elnyerte a világ gazdaságtudományi felsőoktatási intézményeinek legjobb 6 százalékát tömörítő AACSB-minősítést, valamint megszerezte az MBA-programok nemzetközi szövetsége, az AMBA akkreditációját is.   

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.21. - 23:15:36