Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Öt korábbi hallgatónkkal jött létre az első alumni vezetői testület

2023-12-14 14:07:00

A Corvinus Gazdálkodási és menedzsment programjának öt korábbi hallgatója ült össze, hogy létrehozzák a program első informális és önkéntes alumni vezetői testületét.
Budapesti Corvinus Egyetem

A közelmúltban a Corvinus Gazdálkodás és menedzsment BSc öt kiváló alumnija találkozott egy operatív bizottsági ülésen annak érdekében, hogy megalapítsák a szak első önkéntes alumni hallgatókból álló vezetői testületét.  

A találkozón az egykori hallgatók a szervezeti ügyek mellett számos fontos témáról beszéltek, például az egyetem márkaépítéséről, a szak népszerűsítési lehetőségeiről, a sokszínűség fontosságáról és a nemzetközi hallgatói tapasztalatokról. Megvitatták továbbá, hogy hogyan lehetne végzett hallgatóink visszajelzéseit felhasználni a képzés tanmenetének optimalizálása érdekében, valamint számba vették az alumni közösség értékét, a mentorálás szerepét és a foglalkoztathatóság lehetőségeit. 

Bákai Blanka (’23), Kővári Gábor (’11), Somogyi Lili (’18) és Miso Koljenovic (’09) személyesen csatlakozott Prof. Nagy Judit programigazgatóhoz és Dr. Serge Sych, stakeholder elköteleződésért felelős alelnökhöz, míg Rádai Zoltán (’21) online kapcsolódott a Közel-Keletről. Ezek az önkéntes, sok tapasztalattal rendelkező alumni hallgatók, akik különböző generációkat és szektorokat képviselnek, különféle okból éreznek erős motivációt arra, hogy szerepet vállaljanak az irányítóbizottságban. Mindegyiküket az a közös vágy hajtja, hogy a jelenlegi hallgatóknak is olyan pozitív élményeket nyújtsanak, mint amilyenekben ők részesültek, amikor a Corvinuson tanultak és a pályájuk elején jártak. 

A megbeszélés rámutatott arra, hogy milyen erős az elkötelezettség az önkénteseinkben, hogy hosszú távon értéket teremtsenek egykori szakjuk és az egyetemi közösség számára. Az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezéseket a központi Alumni & Karrier Iroda csapata vezeti és koordinálja más belső érintettekkel együttműködve, miközben folyamatosan fejlesztik az alumni önkéntesek szerepét, hogy az egykori hallgatóink minél szélesebb formában támogathassák alma materüket. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.17. - 13:20:40