Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Óriási lehetőség a Corvinusnak a Hu-rizont és a Pannónia program

2024-07-09 11:18:00

A hallgatókat minőségi partnerekhez tudjuk küldeni Európán belül és kívül, Szingapúrtól az Egyesült Államokig vagy Dél-Amerikáig - mondta Szántó Zoltán Oszkár mb. kutatási rektorhelyettes a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Kiemelte, hogy a meglévő források elengedők arra, hogy a következő félévben minden igényt kielégítsenek: a hallgatói mellett az oktatói, a kutatói, illetve a szolgáltató területen is elérhető a mobilitás a Pannónia programban.
Budapesti Corvinus Egyetem

Próbára tette az egyetemünket a Horizon Europe és Erasmus programokból történő kizárás, de a modellváltó egyetemek több új és kedvező lehetőséghez jutottak, mint például a Pannónia vagy a Hu-rizont program

– jelentette ki Szántó Zoltán Oszkár mb. kutatási rektorhelyettes és a kiemelt kutatásokkal foglalkozó Corvinus Institute for Advanced Studies (CIAS) dékánja.  A rektorhelyettes úgy folytatta, bár a CIAS-t kutatóintézetként közvetlenül nem érinti az Erasmus+ programra vonatkozó szankció, a kutatók is szívügyüknek tekintik a hallgatók nemzetközi képzését és részvételét a csereprogramokban. 

Szántó Zoltán Oszkár azt is részletezte, hogy az egyetem helyzete rengeteget javult a modellváltás óta: számottevően nőtt a költségvetésünk, stabilizálódott a gazdálkodásunk, a dolgozók átlagbére pedig a duplájára emelkedett. Arra is kitért, hogy a Corvinus kutatási teljesítménye a nemzetközileg kiemelt publikációk terén háromszorosára növekedett 2019 óta, a CIAS világszínvonalú eredményeket tud felmutatni, amit híres nemzetközi kutatóinak segítségével ért el. 

Az interjút teljes terjedelmében a magyarnemzet.hu oldalán lehet elolvasni. 

(Borítókép forrása magyarnemzet.hu, fotó: Bach Máté) 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.15. - 02:49:01