Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Önismereti tesztlehetőség a Corvinus mesterszakjaira felvételizőknek

2022-01-27 16:40:31

Erősségeik feltérképezésében, hátrányaik leküzdésében segít a felvételizőknek az idei mesterszakos felvételi eljárás részeként bevezetett felkészültségi profilmérés.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az írásbeli teszt eredménye alapján könnyebben és célzottabban tudnak majd az Egyetem készségfejlesztő kurzusai, tréningjei és programjai közül válogatni a leendő mesterszakos hallgatók.

Corvinus Ambassador

Mielőtt a mesterszakos felvételi előtt állók megijednének az extra felvételi követelménytől, fontos tisztázni: bár a mesterszakos alkalmassági vizsga részeként bevezetett bemeneti kompetenciafelmérés vagy más néven felkészültségi profilmérés idéntől kötelező része a corvinusos felvételi vizsgának, annak eredménye nem befolyásolja a felvételi pontszámot.  

De akkor miért szükséges ennek a plusz tesztnek a kitöltése, mit profitálnak belőle a leendő hallgatók és az Egyetem? 

„Erre a tesztre úgy érdemes gondolnia a felvételizőknek, mint egy plusz szolgáltatásra, amit a Corvinus Egyetem ad. Izgulni egyáltalán nem kell miatta, hiszen az eredménye nem számít bele a végső felvételi pontszámba. Tulajdonképpen egy önismereti tesztről van szó, ami visszajelzést ad a jelentkezőknek az erősségeikről és a fejlesztendő képességeikről. Az a célunk vele, hogy az egyéni kiértékelések alapján segítsük a felvett hallgatókat a sikeres egyetemi karrierjükben.” – mondja Habis Helga mesterszakokért felelős dékán.

Az írásbeli teszten különböző feladatokkal olyan készségeket mérnek, mint például a nyitottság, rendszerszemlélet kritikus gondolkodás, problémamegoldó képesség, asszertivitás, magabiztosság vagy a vezetési készségek.  

Az eredményeik alapján a felvett hallgatóknak lehetőségük lesz egyéni támogatási lehetőséghez jutni, tehetségtámogató vagy akár hátránykompenzációs programokon, kurzusokon, tréningeken részt venni. Továbbá a felkészültségi profilmérés  kapaszkodót jelenthet a leendő corvinusos hallgatóknak projekt heti tárgyaik kiválasztásában (A projekt heteken jellemzően egy-két soft skillt fejleszthetnek célzottan a hallgatók.)  

Az országban ez idáig egyedül a Corvinus mesterszakos felvételijén bevezetett profil felmérés az Egyetemnek is visszajelzést ad a szakfejlesztési irányokkal kapcsolatban. A Corvinus ugyanis a leendő munkáltatók által elvárt készségekből és képességekből kiindulva fejleszti szakjai tananyagát. Az Egyetem célja, hogy olyan végzetteket bocsásson a munkaerőpiacra, akik rendelkeznek a piac által leginkább fontosnak tartott skillekkel. A mérés tehát a mesterszakos képzések ’egyénre szabásában is’ segít azáltal, hogy feltérképezi a jelentkezők elvárásait és esetlegesen hiányzó kompetenciáit.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 10:32:58