Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Nyáron is pezseg az egyetemi számviteli élet!

2022-08-01 09:59:03

Júliusban nemzetközi esettanulmány megoldó héten vettek részt pénzügy-számvitel alap- és számvitel mesterszakos hallgatóink Vilniusban a STAMP-online (Smart Teaching in Accounting – Meeting Place Online) program keretében.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A számvitel több területét (nemzetközi adózás, fenntarthatósági jelentések, adatbányászat a könyvvizsgálatban, digitalizáció a nemzetközi számvitelben) érintő esetek megoldása során nem a versenyen, hanem az együttműködésen volt a hangsúly. A különböző országokból, eltérő tudásszinttel érkező hallgatók minden nap új csapatokba rendeződtek, úgy vágtak neki a következő esettanulmánynak.

A partner egyetemek szakmai műhelyeiben készült esetek napjaink aktuális számviteli problémáit dolgozták fel. Ezekben elmélyülve a hallgatók megtapasztalták a nemzetközi csapatokban való együttdolgozás élményét, a számvitel „közös nyelvét”, miközben szakmai és emberi kapcsolatok szövődtek. És történt mindez vidáman, lazán, gyönyörű környezetben, hasonló érdeklődésű társakkal körülvéve, kulturális programokkal tűzdelve.

Az Intensive Study Program a résztvevő nemzetközi mentor-tanár csapatnak is maradandó élményt jelentett. A hallgatók érdeklődését megragadó, nemzetközi környezetben érvényes esettanulmányok kidolgozása mindig izgalmas csapatmunka. A változatos módszerek, a különböző tanulmányi hátterű hallgatók mentorálása pedig igazi oktatói kihívás.

A résztvevő hallgatók:

Szilágyi Renáta, Takács Bálint – számvitel mesterszak

Auman Ákos, Fejős Liliána, Hegymegi Anita, Szabó Kitti – pénzügy-számvitel alapszak

Mentor-tanár: Tarpataki Eleonóra – mesteroktató, Számvitel Tanszék

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 09:19:10