Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Neves külföldi oktatókkal ünnepelték a PPE alapszak indulását

2023-10-03 14:25:00

Külföldi egyetemek kiváló oktatóinak vitájával és hallgatói workshoppal indult el a PPE alapszak szeptemberi nyitó eseménye a Faculty Clubban.

Budapesti Corvinus Egyetem

Az első napon két nyilvános vitát rendeztek, amelyek a modern társadalom azon problémáit járták körül, amelyek a PPE (Filozófia, politika, gazdaság) képzés mindhárom területén felvetődhetnek. A viták résztvevői több különböző nézőpontból közelítették meg a lehetséges válaszokat. Az első beszélgetés résztvevői, Christoph Kuzmics (University of Graz) és Mike Károly (ELTE) megfogalmazták gondolataikat arról, hogy a szabályok fontossága és politikai gazdasági értelmezése és aspektusa fontos nézőpontokat adhat a politika és a közgazdaság határterületének megértéséhez.  

A második szekcióban a boldogság témája körül folyt az eszmecsere, melyben Julian Jamison (Univesity of Exeter) és Balázs Zoltán (Corvinus) vettek részt. A vitákkal a szervező egyetemi oktatók be akarták vezetni a hallgatókat a tanulmányaikhoz kapcsolódó fogalmak világába, és megvilágítani a különböző álláspontok és értelmezések fontosságát a körülöttünk levő világ megértésében.  

 

A második napon a hallgatók kiscsoportos foglalkozások keretében közgazdaságtani modellekhez kapcsolódó kísérletekben vehettek részt. Ezeknél az emberi motiváció, a racionalitás, a stratégiai gondolkodás, a társadalmi objektivitás és az erkölcs kérdései álltak a középpontban. Az angol nyelven induló szak egyik fő célja, hogy a munkaerőpiacon magasra értékelt adatelemzési készségek mellett a hallgatók elsajátítsák a kritikus gondolkodás képességét.  

 

Az eseményről bővebben a Közgazdász Online tudósított. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 05:39:44