Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Népes mezőny és remek mérkőzések az idei fallabda MEFOB-on

2022-04-11 16:26:28

Két év kihagyás után rendezték meg újra április 2-án, szombaton a fallabda egyetemi bajnokságot, amelyen rekordszámú versenyző vett részt.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Öt kategóriában hirdettek győztest, az egyetemi dolgozókéban először.

Egy híján 50 egyetemi hallgató és dolgozó indult az április 2-án megrendezett fallabda egyetemi bajnokságon (MEFOB), amelynek a fővárosi City Squash Club adott otthont. Mivel a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben elmaradt a viadal, idén kiemelt érdeklődés kísérte a Magyar Fallabdaszövetség és a Budapesti Corvinus Egyetem közös rendezvényét.

Sőt a bajnokság történtében először indulhattak egyetemi dolgozók is, ebben a kategóriában heten ragadtak ütőt. A legnépesebb mezőny szokás szerint idén is az amatőr férfiaké volt, amelyben 25-en mérték össze erejüket, míg a hölgyek amatőr versenyére kilencen neveztek. A nők és férfiak viadalán (versenyszerűen sportolók) számos válogatottat, illetve élsportolót is láthattunk, így Nagy Sárát és Laskai Vandát, illetve Rózsa Barnabást, Nagy Simont és Szebeni Pétert, akik izgalmas mérkőzéseket vívtak egymással.

Nos, a fallabda MEFOB-ok rövid történetének eddigi legnépesebb erőpróbáján nem volt hiány izgalmakban és színvonalas mérkőzésekben sem. Öt kategóriában avattak győztest, akik öt különböző egyetemről kerültek ki.

Az amatőr nők mezőnyében Acél Andrea (Pázmány Péter Katolikus Egyetem) szerezte meg az elsőséget Farkas Olga (Budapesti Corvinus Egyetem) és Csontos Anna Zsófia (ELTE) előtt.

A nőknél – a papírformának megfelelően – Nagy Sára (Budapesti Corvinus Egyetem) lett a bajnok, aki a döntőben neves riválisát, Laskai Vandát, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatóját győzte le, míg a dobogó harmadik fokára Barta-Boncz Nóra (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem) állhatott fel.

A legnépesebb mezőnyben, az amatőr férfiak küzdelmében nem kis meglepetésre Hegedűs Krisztián (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem) fiatalokat megszégyenítő teljesítménnyel, szettveszteség nélkül lett első, megelőzve Bányai Pétert (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) és Sebestyén Róbertet (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem).

A férfiaknál Nagy Simon (Széchenyi István Egyetem) nyakába került az aranyérem, megelőzve két riválisát, Rózsa Barnabást (Budapesti Corvinus Egyetem) és Szebeni Pétert (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem).

Végül ejtsünk néhány szót az egyetemi dolgozók küzdelméről! A tanárok között Balázs Erik (Pécsi Tudományegyetem) kiemelkedő teljesítménnyel lett MEFOB-bajnok, maga mögé utasítva Sákovics Péter (Eötvös Loránd Tudományegyetem) 16-szoros racketlon-világbajnokot, valamint a szövetség elnökségi tagját, Divéky Annát (Eszterházy Károly Katolikus Egyetem).

„Elmondhatjuk, hogy a legnagyobb érdeklődéssel várt két kategóriában, a nőknél és a férfiaknál is érvényesült a papírforma – értékelt Böhm Gabriella versenyszervező. – Nagy Sára rendkívül magabiztosan nyerte meg a Laska Vanda elleni döntőt – utóbbi versenyző már több nemzetközi juniorviadalon ért el szép eredményt. A férfiak körmérkőzést vívtak egymással a döntőben, és végül rendkívül szoros és látványos meccseken dőlt el a bajnoki cím sorsa. Külön öröm, hogy az érmek és a helyezések jóformán a tornán részt vevő tizenhárom egyetem versenyzői között oszlottak meg. A jövőre nézve örvendetes, hogy a BME-nek és az EKKE-nek van saját fallabdapályája, és a Budapesti Corvinus Egyetemen is lesz egy hamarosan. A squash remek kiegészítő mozgásforma, amelyet az egyetemi tanulmányok mellett is lehet űzni.” 

A 2022-es fallabda egyetemi bajnokság végeredménye:

Amatőr nők

  1. Acél Andrea (PPE)
  2. Farkas Olga (BCE)
  3. Csontos Anna Zsófia (ELTE)

Nők

  1. Nagy Sára (BCE)
  2. Laskai Vanda (TE)
  3. Barta-Boncz Nóra (EKKE)

Amatőr férfiak

  1. Hegedűs Krisztián (EKKE)
  2. Bányai Péter (BME)
  3. Sebestyén Róbert (EKKE)

Férfiak

  1. Nagy Simon (SZIE)
  2. Rózsa Barnabás (BCE)
  3. Szebeni Péter (BME)

Dolgozók, tanárok

  1. Balázs Erik (PTE)
  2. Sákovics Péter (ELTE)
  3. Divéky Anna (EKKE)

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Forrás: squastech.hu
Fotó: 
City Squash Club Facebook-oldala

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 08:35:20